Nieuw album: The Streets - None Of Us Are Getting Out Of This Alive

Muziek

Dry your eyes, mate, want je hoeft niet meer te treuren om The Streets. Nadat Mike Skinner in 2011 aankondigde het Britse rapcollectief te laten voor wat het is, leek het project definitief voorbij te zijn. Toch startte hij het in 2017 weer op.

> Lees verder

Single: Alanis Morissette - Reckoning

Muziek

Na de release van Reasons I Drink, Smiling en Diagnosis komt Alanis Morissette nu met Reckoning. Een nummer dat ook afkomstig is van haar album Such Pretty Forks In The Road dat op 31 juli verschijnt.

> Lees verder

Video: Declan McKenna - Daniel, You’re Still A Child

Muziek

Afgelopen woensdag kwam de nieuwe single van Declan McKenna uit: Daniel, You’re Still A Child. inclusief video. Het is na Beautiful Faces en The Key To Life On Earth de derde single van zijn nieuwe album Zeros.

> Lees verder

Nieuw album: My Morning Jacket - The Waterfall II

Muziek

My Morning Jacket kondigde deze week hun nieuwe album The Waterfall II aan, en brengen die vandaag uit. Het album is de opvolger van The Waterfall uit 2015, dat destijds genomineerd werd voor een Grammy.

> Lees verder

Single: Nielson - Slowmotion

Muziek

Vandaag brengt Nielson zijn nieuwe single Slowmotion uit. Het nummer is de eerste solosingle na het succes van het nummer IJskoud en het album Diamant. Op Slowmotion hoor je een wat lichtere en vrolijkere toon dan op de vorige tracks van Nielson.

> Lees verder

Single: Susanna - The Dancing Snake

Muziek

The Dancing Snake is de eerste single van het nieuwe album Baudelaire & Piano. De Noorse zangeres Susanna gebruikte tien gedichten uit Charles Baudelaire’s (1821-67) meesterwerk The Flowers of Evil.

> Lees verder

Single: Nothing but Thieves - Real Love Song

Muziek

Nothing But Thieves is terug met een nieuwe single: Real Love Song. Het nummer volgt op de single Is Everybody Going Crazy? waarmee de Britse band dit jaar een comeback maakte en die inmiddels meer dan tien miljoen keer werd gestreamd.

> Lees verder

Nieuw album: Bear's Den - Fragments

Muziek

Vandaag maakt Bear’s Den bekend dat het nieuwe studioproject Fragments op 18 september wordt uitgebracht. De plaat komt voort uit een bijzondere samenwerking tussen de band en componist/arrangeur Paul Frith.

> Lees verder

Single: Dermot Kennedy - Giants

Muziek

Voor de single Giants put hij dan ook inspiratie uit deze tijd en ziet hij het ook als een kans. Het is de eerste nieuwe release van Kennedy sinds zijn succesvolle album Without Fear van vorig jaar, met daarop zijn enorm succesvolle hit Power Over Me.

> Lees verder

Record Store Day 2020

Muziek

Geen reguliere “Record Store Day dit jaar, maar dat wil niet zeggen dat er niets staat te gebeuren in de wereld van het vinyl. Die draait natuurlijk gewoon door. Vandaar dat de albums die gepland stonden verspreid over het jaar uitgebracht worden.

> Lees verder

Single: The Killers - My Own Soul's Warning

Muziek

Weet je nog, die albumrelease in mei? The Killers besloten het album uit te stellen tot de coronastorm een beetje zou gaan liggen. Ook de tournee door Europa, waarbij ook Amsterdam voor 6 juli op het programma stond, werd tot nader order geparkeerd.

> Lees verder

Nieuw album: IDLES - Ultra Mono

Muziek

Twee jaar na de release van Joy As An Act Of Resistance komt IDLES met hun derde studioalbum. Ultra Mono verschijnt op 25 september 2020 en wordt gepresenteerd met de nieuwe single Grounds.

> Lees verder