Single: Tool - Opiate²

Muziek

Dit jaar is het dertig jaar geleden dat TOOL de EP Opiate uitbracht, hun eerste commerciële release. Dat viert de band op 1 maart met de release van een herziene en uitgebreide versie van de titeltrack, Opiate².

> Lees verder

Nieuw album: Tinlicker - In Another Lifetime

Muziek

Het Utrechtse duo Tinlicker heeft een nieuwe studioalbum In Another Lifetime. Het album werd in het oude Kytopia, op Terschelling en in hun nieuwe studio in Utrecht opgenomen. Luister de nieuwste single Just To Hear You Say hier op ZUBB.

> Lees verder

Concert: A Tribe Called Quest

Muziek

Op 17 maart brengt Het Concertgebouw in samenwerking met muziekplatform Legacy of Music een eerbetoon aan één van de meest invloedrijke en innovatieve groepen uit de hiphopgeschiedenis: A Tribe Called Quest.

> Lees verder

Nieuw album: 5YRS of DGTL Records

Muziek

DGTL Records – het officiële label van het toonaangevende elektronische muziekfestival DGTL – viert zijn vijfde verjaardag in stijl met de gloednieuwe compilatie 5YRS of DGTL Records. De vinyl release komt samen met DGTL Amsterdam 2022.

> Lees verder

Nieuw album: Tame Impala - The Slow Rush B-Sides & Remixes

Muziek

Tame Impala (Kevin Parker) brengt vandaag The Slow Rush B-Sides and Remixes digitaal uit met remixes, uitgebreide versies en exclusieve singles. Eerder uitgebrachte singles No Choice en Breathe Deeper (Lil Yachty Remix) staan er ook op.

> Lees verder

Concert: VanWyck - The Epic Tale of the Stranded Man

Muziek

Met haar vierde album dat internationaal verschijnt, reikt VanWyck nog hoger: The Epic Tale of the Stranded Man is een groots opgezette vertelling over een man die aanspoelt op een eiland en niet meer weet wie hij is.

> Lees verder

Nieuw album: Boulevards - Electric Cowboy: Born in Carolina Mud

Muziek

Electric Cowboy: Born in Carolina Mud is een album vol demonen. Rashad zingt over dezelfde problemen als zijn idolen: drugsmisbruik, racisme, geweld, systematische onderdrukking en professionele en romantische zelf-sabotage.

> Lees verder

Single: Donna Blue - Dark Roses

Muziek

Dark Roses vertelt het traditionele verhaal van een levenslange zoektocht naar verloren liefde. Een donker duet met een western randje – een muzikale knipoog naar Nancy & Lee – dat een symbolische queeste naar perfectie bezingt. Een vreemdeling met een rozige droom, eeuwig verlangend naar zijn gouden illusie.

> Lees verder

Video: De Staat - What Goes, Let Go

Muziek

De Staat geeft vandaag een visueel vervolg aan de nieuwe fase die eind 2021 werd ingeluid. Hierbij wordt muziek onderverdeeld in drie kleuren en bijbehorende emoties, zoals de Amerikaanse kunstenaar Rothko dat ook deed met zijn schilderijen.

> Lees verder

Single: Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators - Call Off The Dogs

Muziek

De Amerikaanse (hard)rockband Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators brengt zijn nieuwe single-video ‘Call Off The Dogs’ uit. Beide tracks staan op het nieuwe studio-album ‘4’ dat op vrijdag 11 februari.

> Lees verder

Nieuw album: Remy van Kesteren - Places I may have visited, people I may have met Pt. 2

Muziek

Harpist Remy van Kesteren brengt de nieuwe nummers for a script en fuji uit. Het zijn de eerste twee nummers die op de tweede EP staan van zijn project Places I may have visited, people I may have met, die uit komt op 11 februari.

> Lees verder

Nieuw album: Father John Misty - Chloë and the Next 20th Century

Muziek

Father John Misty is terug met een nieuw album. Chloë and the Next 20th Century is zijn vijfde album en het eerste nieuwe materiaal sinds de release van God’s Favorite Costumer uit 2018. Eerder bracht Father John Misty tevens de eerste track Funny Girl uit. Bekijk hier de officiële video.

> Lees verder