Emiel

Als muziekliefhebber vind ik het leuk om mijn passie te delen en mensen te enthousiasmeren. Voordat ZUBB bestond was het door o.a. mixtapes te delen, nieuwe albums, concerten en artiesten te tippen, met ZUBB kan dat makkelijker en met een groter bereik.

In 2010 besloten Jeroen, Sebastiaan en ik om onze krachten te bundelen in een cultureel online magazine. Met de technische hulp van Tim en het grafische talent van Remy is ZUBB v1.0 tot stand gekomen.

Voor ZUBB bezoek ik concerten, festivals en recenseer ik albums. Daarnaast probeer ik als de overvloed van toegezonden informatie zo veel mogelijk te overzien en bij de andere redacteuren te krijgen.




Emiel's recente artikelen:

Fotografie: Photography Through the Lens of AI

Kunst

Foam kondigt met veel genoegen het multidimensionale initiatief Photography Through the Lens of AI aan, waarin de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie of ‘Artificial Intelligence’ (AI) in de fotografie worden belicht.

> Lees verder

Festival: THE LIFE I LIVE 2024

Muziek

THE LIFE I LIVE onderscheidt zich door een eigenzinnige programmering met veel oog voor vernieuwing en nog onontdekte pareltjes. Oók van buiten de stads- of landsgrenzen. De Haagse popsector zet zich hard in om het muzikale hart van de stad sneller te laten kloppen.

> Lees verder

Festival: Wilde Weide festival

Muziek

Wilde Weide festival vindt plaats van 5 tot en met 7 juli en richt zich op het ontdekken van nieuwe en verrassende live-acts uit zowel binnen- als buitenland. Het festival wordt georganiseerd door de makers van Wildeburg.

> Lees verder

Kunst: Affordable Art Fair Amsterdam 2024

Kunst

In oktober beleeft Affordable Art Fair Amsterdam haar 18de editie. Ruim 70 Nederlandse en internationale galeries presenteren ook dit jaar weer het werk van meer dan 600 opkomende en gevestigde kunstenaars.

> Lees verder

Concert: Zoë Tauran @ AFAS Live

Muziek

Na een uitverkochte solotournee door Nederland en België, veertien shows bij De Vrienden van Amstel Live én een grote TikTokhit sluit Zoë Tauran haar jaar af met een nieuwe mijlpaal: een optreden in AFAS Live.

> Lees verder

Concert: Danny Vera @ Klokgebouw

Muziek

Op 30 november 2024 staat hij onder de naam Beggin’ For More Trouble in het Klokgebouw in Eindhoven. Het wordt een speciaal optreden, waarbij de populaire artiest in het midden van de zaal staat met het publiek om zich heen.

> Lees verder

Video: Walt Disco - Jocelyn

Muziek

De Schotse post-punk band Walt Disco kondigde vorige maand hun 2e album The Warping aan. Eerder deze bracht de groep Jocelyn uit, een teder bijna meditatief liedje over de kindertijd, identiteit en de ouder-kindrelatie.

> Lees verder

Single: Feet - Sit Down

Muziek

De Britse indieband FEET brengt op 14 juni hun nieuwe album Make It Up uit. Verwacht stekelige gitaarlijnen, een vertederende groove en in tekstueel opzicht de messcherpe pen van frontman Haverson.

> Lees verder

Theater: Dans Dans Revolutie

Theater

Schrijver Lisa Weeda maakt theatrale installatie naar de gelijknamig roman Dans Dans Revolutie; over het kijken naar en wegkijken van oorlog. Van 1 t/m 5 mei is Dans Dans Revolutie te zien in Theater Bellevue.

> Lees verder