Emiel

Als muziekliefhebber vind ik het leuk om mijn passie te delen en mensen te enthousiasmeren. Voordat ZUBB bestond was het door o.a. mixtapes te delen, nieuwe albums, concerten en artiesten te tippen, met ZUBB kan dat makkelijker en met een groter bereik.

In 2010 besloten Jeroen, Sebastiaan en ik om onze krachten te bundelen in een cultureel online magazine. Met de technische hulp van Tim en het grafische talent van Remy is ZUBB v1.0 tot stand gekomen.

Voor ZUBB bezoek ik concerten, festivals en recenseer ik albums. Daarnaast probeer ik als de overvloed van toegezonden informatie zo veel mogelijk te overzien en bij de andere redacteuren te krijgen.
Emiel's recente artikelen:

Video: Hinds - The Club

Muziek

Het Spaanse kwartet Hinds hebben de video gedeeld van hun laatste nieuwe nummer The Club (première door BBC Radio 1’s Annie Mac als de Hottest Record In The World vorige week) van hun tweede album I Do not Run, uit 6 april op Lucky Number.

> Lees verder

Net-Echt Betonlook meubelen

Stijl

Een betonlook meubel zo licht en sterk dat het jaren in de sloot zou kunnen dobberen zonder aangetast te worden door water en vuil: het Nederlandse designlabel Net-Echt onderscheidt zich al 20 jaar met betonlook meubelen.

> Lees verder

ZUBB tipt: Schollenpop 2017

Muziek

Zaterdag 5 augustus 2017 is er weer Schollenpop, het gratis toegankelijke popfestival op het Zuiderstrand in Scheveningen. Opgezet als een strandfeestje voor een paar vrienden in 1996 is Schollenpop uitgegroeid tot een festival van formaat.

> Lees verder

Video: Feist - Century

Muziek

Eerder was de video van de titeltrack al te zien van haar, in april verschenen, nieuwe album Pleasure, nu is er dan ook de 2e video Century. De video is geregisseerd door Scott Cudmore.

> Lees verder

ZUBB tipt: 40e editie Waterpop

Muziek

Vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus staat het Hofpark in Wateringen helemaal in het teken van Waterpop. Dit jaar viert het festival zijn veertigste verjaardag en daardoor is het een extra spectaculaire editie!

> Lees verder

Amsterdam International Art Fair: 2e editie street-art

Kunst

In de Beurs van Berlage vindt op 25 en 26 augustus de internationale kunstbeurs Amsterdam International Art Fair plaats. er werken te zien van Damian Hirst, Shepard Fairey en bekende street artists zoals Mr Brainwash, Ishi Tashiro en Loes van Delft.

> Lees verder

Luister: Oribital - Copenhagen

Muziek

Orbital heeft een nieuw nummer online gezet met de naam Copenhagen, begeleid door de tekst “We have been performing a new tune, over the summer. As a thank you to all our fans, here is a free stream/download of the track.”

> Lees verder

Eerste 33 namen voor Crossing Border 2017

Muziek

Onder andere Spoon, Nick Mulvey, Orchestra Baobab en Hanna Bervoets op 25e editie Haags festival Crossing Border. De 25e editie vindt net als vorig jaar weer plaats in en rond poppodium Paard, midden in het muzikale hart van de stad.

> Lees verder

Nieuw album: Cage The Elephant - Unpeeled

Muziek

Cage The Elephant brengt op 28 juli het album Unpeeled uit. Deze plaat is opgenomen tijdens een aantal intieme concerten die de groep rond frontman Matt Shultz samen met een strijkorkest deed.

> Lees verder