H&M Conscious een initiatief voor de toekomst

18 april 2014, 16:47 | Jeroen

Laat fashion geen vuilnis worden. H&M toont het initiatief voor een duurzamere toekomst. Met hun campagne H&M Conscious beloont H&M haar klanten door ze hun oude kleding in te ruilen voor een kortingsbon.

Ieder jaar belanden duizenden kilo’s aan textiel op de vuilnisbelt. Zeker 95% hiervan kan opnieuw gebruikt worden. Daarom zamelt de winkelketen kleding in van ieder merk, van elke kwaliteit en in elke staat.

Mocht jij nog een berg aan kleding hebben die je niet meer draagt, gescheurd of pass̩ is Рlaat het niet op een hoop achter in je kast en gooi de kleding zeker niet weg. Lever de kleding in en help zo de hoeveelheid fashion die verspild wordt te verminderen.

Je kunt je oude kleding afleveren bij iedere winkel in Nederland. Voor elke volle (plastic) tas met kleding die je inlevert krijg je een kortingsbon voor je volgende aankoop. Je kleding wordt naar een verwerkingscentrale gestuurd. Daar worden alle artikelen met de hand gesorteerd en beoordeeld. Het doel is om niets weg te gooien. Items die te versleten zijn om nog te dragen, worden gerecycled en verwerkt tot grondstoffen en nieuwe producten.Share |

Gerelateerde artikelen