Disney & Fashion Week

26 december 2016, 10:31 | Jeroen

The Walt Disney Company gaat een creatieve samenwerking aan met de 26e editie van Amsterdam FashionWeek in het kader van de live action versie van Disney Beauty & the Beast. In de aanloop naar FashionWeek Amsterdam laten zes jonge talentvolle designers zich inspireren door het klassieke sprookje Beauty & the Beast, waarna zij dit zullen uitwerken in zes fashion creaties met ieder een eigentijdse invalshoek.

Creatief Directeur Iris Ruisch (Amsterdam FashionWeek) selecteerde de zes jonge talenten. Fashion ontwerpers Boaz van Doornik, Elke van Zuijlen, Liesbeth Sterkenburg, Marlou Breuls, Zyanya Keizer en Jazz Chris duiken opnieuw in het verhaal en brengen zowel ‘Beauty’ als ‘the Beast’ tot leven in zes fantastische silhouetten. Iris Ruisch over de samenwerking tussen Disney, Amsterdam FashionWeek en de talenten: “Ik heb talenten geselecteerd die voor mij de kwaliteit van de Nederlandse mode-opleidingen vertegenwoordigen, en een belofte vormen voor de mode-industrie van morgen. Daarnaast was het cruciaal voor me dat deze designers gevoel hebben bij Disney en dit specifieke verhaal zouden kunnen vertalen naar een actueel model beeld zonder er theater van te maken.”

Op vrijdag 27 januari worden in de WesternUnie te Amsterdam de creaties gepresenteerd aan pers en publiek en lichten de designers hun bron van inspiratie toe tijdens een Fashiontalk. Met deze nieuwe uitvoering van Beauty & the Beast inclusief prachtige kostuums en inspirerende cast, ziet Disney een perfecte match met Amsterdam FashionWeek.Share |

Gerelateerde artikelen