Wish you were here door de TGA

9 oktober 2016, 21:41 | Jeroen

Het is een beleving de Wish you were here avonden van de Toneelgroep Amsterdam. Elke keer opnieuw wordt ik gegrepen door het samensmelten van woord en spel. Het is meer dan alleen een avondje cultureel doen.

Ik leer nieuwe standpunten en ontwikkel een andere manier van luisteren en kijken naar mensen. Het geeft me rust en ik ga zelf nadenken over zaken waar ik normaal niet altijd lang genoeg bij stil sta.

Het spel van de acteurs geven het onderwerp weer in scenes, die mij naast te vermaken ook een glimp van het proces laten zien bij het neerzetten van een karakter.

Een gelaagde avond is Wish you were here in de Stadsschouwburg Amsterdam. Klinkt erg zweverig en uit de hoogte. Dat is het absoluut niet. Het tegenovergestelde is waar. Het zijn gewone mensen die spreken over zaken die ons allemaal bezig houden.

Is liefde mogelijk of is het een illusie

In dit geval was het onderwerp (on)vrijheid in relaties. Het woord van de avond was liefde. Is liefde mogelijk of is het een illusie. Volgens gastspreker Dirk De Wachter is de liefde moeilijk. En ligt de kunst van het leven in het dal. Niet op de piek.

Gastspreker Jente Posthuma, Journaliste en schrijver, ziet het meer als een verlangen naar het niet meer eenzaam te hoeven zijn. Documentairemaakster Menna Laura Meijer, de derde gastspreker, denkt eerder dat liefde en seks niet met elkaar verward moeten worden.

Dat is een heel korte samenvatting van een avond vol discussie. Gastheer Lex Bohlmeijer had het wat lastig met de twee dames en moest vaak te rade gaan bij Dirk De Wachter om het gesprek weer structuur en richting te geven.

Juist door dit spel van meningen en verschillende belevingswerelden, maakt Wish you were here zo spannend. Met het altijd stevige spel van de acteurs van de Toneelgroep Amsterdam is dit een niet te missen avond. 28 november is de volgende kans op een spannende avond in de Stadsschouwburg Amsterdam.Share |

Gerelateerde artikelen