De Warme Winkel: De Grap

4 juni 2021, 13:28 | Jeroen

Kim Karssen brengt de eerste Warme Winkel première van het jaar.

De Warme Winkel presenteert de nieuwe voorstelling van Kim Karssen en Benjamin Abel Meirhaeghe: De Grap. De première is op donderdag 24 juni in Frascati, Amsterdam. De kaartverkoop is vandaag gestart.

De Grap

We zijn als selfmade mens tegenwoordig meer dan ooit verantwoordelijk voor het zingeven van ons eigen leven en dus ook voor het lukken en mislukken daarvan. Zonder religie of gemeenschappelijk doel zwoegen we door een niemandsland van duizenden keuzes tussen levensstijlen, geloofsovertuigingen en opinies en hebben we toegang tot een onuitputtelijke bron van informatie en vergelijkingsmateriaal. The winner takes it all, maar de keerzijde ligt op de loer. Fomo en faalangst. Burn-out en bore-out. Alleen zonder uitzicht op het eeuwige leven, lijkt het absurd je in te spannen. Het universum beloont ons bestaan enkel met een eeuwig zwijgen. Fomo Extrema.

Eigenlijk is het allemaal waardeloos. Onnodig, overbodig, zinloos. Behalve voor Kim. Kim heeft de antwoorden gevonden. Nog nooit heeft ze iets op eigen kracht voor elkaar gekregen, maar de zinloosheid van het bestaan gaat ze nu voor ons oplossen. De tijd van hoop is aangebroken!

Kim Karssen is met steeds grotere regelmaat bij De Warme Winkel betrokken. Zo was ze als performer o.a. te zien in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel en Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or en met kersverse versterking Florian Myjer maakte ze bij De Warme Winkel en/of Frascati Producties de voorstellingen Bloomsbury, Oorlog en Vrede en Mephisto Park. Met regisseur en performer Benjamin Abel Meirhaeghe maakte ze eerder de voorstellingen Tisch und hihi Tränen, Het Sterven en Love Story. Kim en Benjamin vertrekken graag vanuit te grote – bijna niet te omvatten – thema’s zoals de liefde, het leven en de dood. De Warme Winkel presenteert regelmatig voorstellingen van verse theatertalenten, geestverwanten, die links- of rechtsom met één van de leden van het collectief zijn ontstaan.

Credits

Concept Kim Karssen, Benjamin Abel Meirhaeghe
Spel Kim Karssen
Regie Benjamin Abel Meirhaeghe
Coaching Vincent Rietveld
Techniek Dirk Houthoff
Campagnebeeld Lonneke van der Palen
Coproductie d e t h e a t e r m a k e r (BE), Kunstencentrum nona (BE), Frascati Producties (NL)

Speellijst

21 t/m 26 juni Frascati, Amsterdam
8 september t/m 20 oktober Tournee door België en Nederland wijzigingen voorbehouden | WebsiteShare |

Gerelateerde artikelen