Q-Factory: Narcissus & Echo

8 juni 2021, 17:10 | Jeroen

Narcissus & Echo is een ontroerende nieuwe Virtual Reality dansvoorstelling. De première op 11 juni in de Q-Factory is één van de eerste ‘Corona-proof’ voorstellingen die je kunt bezoeken nu podia weer voorzichtig open mogen.

Gevangen in het virtuele spiegelparadijs proberen Narcissus en Echo elkaar te vinden.
In deze grensverleggende interactieve dans stap je in de mythische wereld van Narcissus en Echo. Zij zitten samen met het publiek gevangen in een VR-spiegelpaleis. Hoe komen ze hier weer uit? Wat vertelt deze oeroude mythe ons over isolement en contact in een wereld van Zoom, Tinder en Instagram?

Leef mee met de zoektocht van Narcissus en Echo naar zichzelf en naar elkaar. Ontdek alle verborgen perspectieven tijdens deze zaalvoorstelling mét een VR-bril. Laat je verrassen door het samenspel van dans, storytelling, muziek en digital art.

Een zeer divers team, afkomstig vanuit dans, design, en techniek, gebruikte de lockdown om een compleet nieuwe ervaring te creëren. De choreografie is in handen van Peter Leung, die in samenwerking met het Nationaal Ballet eerder al een VR wereldprimeur neerzette met ‘Night Fall’, (“Een sleutelmoment in de dansgeschiedenis” – de Volkskrant, “Een wonder van klassieke kunst en technologie”- NRC).

De voorstelling is speciaal ontwikkeld door “House of makers” in samenwerking met “Veejays.com” om tijdens de langverwachte heropening van podia met kleine groepen te beleven

- Interactieve beleving met speciale VR-brillen.
- Duur: ongeveer 20
minuten.
- Q&A met de makers na afloop. Duur: ongeveer een kwartier.

De totale beleving van ontvangst tot vertrek duurt maximaal een uur.

● Tickets kosten € 15,- en zijn te koop via de website

● Voor deze voorstelling moet je je eigen koptelefoon/oordopje meenemen (niet draadloos)Share |

Gerelateerde artikelen