HBO: Game of Thrones - You Win Or You Die

2 april 2012, 15:04 | Jeroen

De Amerikaanse HBO serie Game of Thrones heeft zijn eerste succesvolle seizoen al achter de rug. De serie is gebaseerd op de boeken van schrijver George R.R. Martin. Het verhaal vertelt over de strijd tussen zeven families om het mystieke land Westeros. Men verlangt naar macht en zeggenschap. Gepaard met intriges en politieke spelletjes wordt er een onderlinge oorlog gevoerd om het land te winnen.

De dominante families in het verhaal zijn: Stark, Lannister en Baratheon. Robert Baratheon, Koning van Westeros, vraagt aan vriend Eddard (Lord Stark) om de rechterhand te worden van de Koning. Lord Stark wordt door geheime bronnen geïnformeerd dat de vorige handlanger van Koning Barathron is vermoord. Ondanks gebrek aan bewijs gaat Lord Stark zijn taak aan, maar is wel van plan de zaak verder te onderzoeken. Ondertussen is de familie Lannister een complot aan het smeden om ook aan de macht te komen. Aan de andere kant van de oceaan start weer een andere familie, de Targaryens, ook een race om de troon te bemachtigen. We kunnen al voorspellen dat alles bij elkaar komt en zal uitmonden in een grootschalige oorlog tussen de verschillende huizen.

Buiten al deze onderlinge strijd begint er een duister, vijandig kwaad te ontwaken in het noorden waartegen een enorme muur bescherming moet bieden. Door politieke en nalatige militaire acties begint dit kwaad steeds meer de overhand te krijgen en de onheilspellende legendes voorspellen weinig goeds over wat er achter de enorme muur voor dreiging kan ontstaan.

In het tweede seizoen, De Strijd der Koningen, speelt de Nederlandse actrice Carice van Houten de rol van een invloedrijke priesteres genaamd Melisandre. De scripts worden net zoals eerder verzorgd door D.B. Weiss en David Benioff. Seizoen 2: You Win Or You Die is gister van start gegaan en wordt uitgezonden op HBO.

Trailer season I

Trailer season IIShare |

Gerelateerde artikelen