HBO: Magic City

27 juli 2012, 20:01 | Jeroen

De nieuwe serie Magic City is sinds april dit jaar te volgen op HBO. De serie speelt zich af eind jaren ’50 in Miami en is gespitst op het Miramar Playa, een hotel op Miami Beach. Ike Evans is eigenaar van dit luxueuze hotel en zijn leven lijkt een droom. Hij heeft zijn droom echter waargemaakt door zijn ziel te verkopen aan Ben “The Butcher” Diamond. Deze maffiabaas gebruikt het hotel als uitvalsbasis voor zijn criminele praktijken. Het hotel is dan ook niet alleen populair bij de toeristen die de havenstad aandoen, ook gangsters en de CIA zijn er regelmatig te vinden.

Het leven dat Ike leidt is een façade, net als zijn hotel dat is. Zodra de zon ondergaat, ontpopt het hotel zich namelijk tot een plek waar mannen en hun maîtresses affaires onderhouden; de onderwereld en ordehandhavers van Miami genieten er van de optredens van legendarische zangers, muzikanten en komieken. Onder druk van de maffiapraktijken dreigt de façade die Ike heeft opgetrokken in te storten, waarop hij een gevaarlijke strijd aangaat om zijn gezin en hotel te beschermen.

Cast

De hoofdpersoon van Magic City is Ike Evans (Jeffrey Dean Morgen), bekend uit o.a. Greys Atonomy, Watchmen en The Losers. Andere personages zijn Vera (ex-bondgirl Olga Kurylenko), Stevie Evans (Steven Strait; 10.000 BC, The Covenant en Third Watch) en Ben Diamond (Danny Huston; The Aviator, Children of Men X-Men Origins: Wolverine). Steven Strait is een nieuwkomer in vergelijking met zijn medespelers. Hij heeft door zijn rol als zoon van Ike Evans in Magic City een goede kans om zichzelf in de picture te spelen.

Review

Wat meteen opvalt is de flamboyante en glamoureuze introductie met naakte dames die rondzwemmen als jonge godinnen. Dit doet sterk denken aan de intro’s van James Bond films. In het eerste uur worden er veel personages geïntroduceerd die in het vervolg een belangrijke rol spelen door hun criminele activiteiten. Verder merk je meteen dat er veel mystiek hangt rond hoofdpersoon Ike. Dit samen zorgt ervoor dat het even duurt voor het verhaal op gang komt. Eigenlijk ligt de focus vooral op de introductie van de clan van Evans en hun voorliefde voor het kiezen van de verkeerde vrouwen. Wellicht had de pilot interessanter kunnen zijn als ervoor was gekozen om de focus te leggen op Ikes strijd en de geschiedenis met vakbondorganisator Mike Strauss. Het introduceren van de familie had ook in de volgende afleveringen gekund.

We worden in de pilot getrakteerd op vele hints en bijzondere situaties die allemaal om een verklaring vragen. Daardoor is de serie in het begin lang zo slecht nog niet. Doordat je meekijkt in het leven van hoteleigenaar Ike is Magic City minder een kloon van The Soprano’s en Boardwalk Empire, maar heeft het een eigen, interessante insteek. De cast heeft in ieder geval de juiste charme, daar is geen twijfel over. Verder zou het de serie sieren als er meer te zien zou zijn van het Miami van eind jaren ’50. Niet op de manier van CSI: Miami, maar door echt een inkijk te geven in een stad die getroffen is door de gebeurtenissen in Cuba in die tijd. Wie is er daarnaast geen fan van Jessica Marais, één van de blonde godinnen die Magic City rijk is? Wellicht zal haar aanwezigheid in de serie alleen overschaduwd worden door de vele naaktscènes tussen de romances door.

Kijk elke maandag om 21:30 uur naar Magic City op HBO of HBO GO.Share |

Gerelateerde artikelen