Snowpiercer krijgt releasedatum

10 februari 2014, 22:06 | Jeroen

In januari van dit jaar voorspelde Tony Rayns in een lang artikel in Sight & Sound over Snowpiercer nog dat het lang zou duren voordat de film in de Verenigde Staten te zien zou zijn. The Weinstein Company bezit namelijk de distributierechten voor de film, en eigenaar Harvey “Scissorhands” Weinstein probeerde zijn bijnaam eer aan te doen. Hij wilde de lengte van de film flink terugbrengen, iets wat regisseur Bong Joon-Ho probeerde te voorkomen, met een juridische patstelling tot gevolg. Afgelopen vrijdag werd al bekend dat de film nu toch een release gaat krijgen in de Verenigde Staten zonder dat Harveys schaar eraan te pas is gekomen. En vandaag kondigt ook de Nederlandse distributeur, Filmfreak, een releasedatum aan.

Vanaf 20 maart 2014 zal Snowpiercer in Nederland te zien zijn. Het gaat hier om de eerste Engelstalige film van de Koreaanse regisseur Bong Joon-Ho. Hij bracht in 2006 de veelgeprezen horrorfilm The Host (Gwoemul). Ook films als Memories of Murder (Salinui Chueok) en Mother (Madeo) werden goed ontvangen en wonnen veel prijzen op filmfestivals. Onder andere Chris Evans, Tilda Swinton, Jamie Bell, John Hurt, Ed Harris en Song Kang-Ho spelen grote rollen in het futuristische Snowpiercer.

De film handelt over een trein die rond de aarde raast en de laatste restanten van de mensheid herbergt, na een grote ramp die een ijstijd heeft veroorzaakt. Aan boord van de trein is een klassenstrijd gaande tussen de rijken die voorin de trein leven, en de armen die achterin zijn weggestopt. De eerste reacties op de film, die nu op de Berlinale draait, zijn uitstekend.



Share |

Gerelateerde artikelen