Bouke's Must-Z Movies (week 16)

16 april 2014, 14:09 | Jeroen

Elke week worden de bioscopen weer overspoeld door een nieuwe lading films. In deze bijdrage lees je welke van de nieuwe films je moet gaan zien. Ik kijk naar de reputatie van de betrokken filmmakers en acteurs, maar ook naar de geruchten en recensies die al over zijn komen waaien.

Bouke is er de komende weken niet. De Must-Z gaat hier uiteraard niet onder lijden. Of de kwaliteit van de Must-Z hiermee gegarandeerd is, is een tweede. We gaan in ieder geval ons best doen.

Deze week een mix van arthouse, horror en fantasie. Traditie getrouw zal ook ik deze week trachten een van de film te zien. Welke durf ik nog niet te zeggen, maar mocht het lukken volgt de recensie uiteraard.

Supernova

Supernova vertelt het verhaal van de jonge Meis, die met haar ouders en haar oma in de bocht van de weg woont. Zij droomt van een groot en meeslepend leven, maar het enige wat er gebeurt is het wachten tot de volgende auto de bocht mist en de gevel van het huis ramt. De film gaat over een meisje en haar zoektocht naar haar seksuele identiteit en haar dromen, over een familie die wacht op het onvermijdelijke.

The Immigrant

1920. Zoekende naar een nieuwe start en de Amerikaanse droom volgend, vertrekken Sonya Cybulski en haar zus Elena vanuit hun thuisland Polen naar New York. Wanneer ze op Ellis Island aankomen ontdekken de artsen dat Elena ziek is en de twee zussen worden gescheiden. Sonya wordt losgelaten in het harde straatleven van Manhattan, terwijl haar zus in quarantaine wordt opgenomen. Alleen en wanhopig om haar zus terug te zien, valt Sonya ten prooi aan Bruno, een charmante maar zonderlinge man die haar in huis neemt en haar tot prostitutie dwingt. Op een dag maakt ze kennis met Bruno’s neef, de vrolijke goochelaar Orlando.

Oculus

Jaren na de mysterieuze dood van hun ouders vinden een getraumatiseerde broer en zus de oorzaak van hun gezinstragedie: een vervloekte spiegel die een 300-jarige geschiedenis van bloedvergieten en vernieling met zich meedraagt.

Belle en het Beest

1720. Nadat zijn schepen schipbreuk hebben geleden, moet een geruïneerde koopman met zijn zes kinderen naar het platteland te verhuizen. Onder hen bevindt zich Belle, de jongste van zijn dochters, maar ook de vrolijkste en de charmantste. Tijdens een uitputtende reis ontdekt de koopman het magische domein van het Beest, die hem ter dood veroordeeld voor het stelen van een roos. Belle voelt zich verantwoordelijk voor het verschrikkelijke lot dat haar familie treft en ze besluit om de plaats van haar vader in te nemen. Op het kasteel van het Beest wacht Belle niet de dood, maar een vreemd leven, waar een sprookjesachtige wereld, vreugde en melancholie zich met elkaar vermengen.

Tom à la Ferme

Tom, een jonge reclameman, reist af naar het platteland. Hij woont er de begrafenis van zijn vriend bij, maar ontdekt dat niemand daar zijn naam kent noch de relatie die hij had met de overledene.



Share |

Gerelateerde artikelen