Bouke's Must-Z Movies (week 21)

22 mei 2014, 10:30 | Jeroen

Elke week worden de bioscopen weer overspoeld door een nieuwe lading films. In deze bijdrage lees je welke van de nieuwe films je moet gaan zien. Ik kijk naar de reputatie van de betrokken filmmakers en acteurs, maar ook naar de geruchten en recensies die al over zijn komen waaien.

Terwijl het Cannes Festival in volle gang is, gaan hier de zomer premières rustig door. Deze week de winnaar van de Fipresci prijs in Cannes van vorig jaar Blue Ruin. Door de ongelooflijk spannende opbouw van de scènes is het een meer dan gemiddelde thriller. Hoofdrolspeler Macon Blair is een onbekende acteur toch weet hij de film te dragen. Ook in Starred Up draagt de onbekende hoofdrolspeler Jack O’Connell de film. Hier is het echter niet alleen de spanning, maar vooral de harde realiteit van het gevangenis systeem dat de film een Must-Z maakt. De gevangenis film is zo oud als film zelf. Het werd nieuw leven ingeblazen door films als Un Prophète, R. en Bronson. Starred Up past met gemak in dit illustere rijtje thuis. Tot slot is er deze week een blockbuster zoals we die graag zien. X-men: Days of Future Past is het tweede deel van de film X-Men: First Class. Hier combineren de makers oud en nieuw. De cast van de eerste serie X-men films keren terug om samen met hun jongere versies te strijden. Hoe ongelooflijk het ook klinkt, het werkt! De superhelden film heeft weer een goed tempo waardoor je erin wordt gezogen en het subplot over de buitenbeentjes van de samenleving zorgt voor een interessante tweede laag.

Blue Ruin

Dwights leven stortte jaren geleden in toen een man in zijn ouderlijk huis een gruwelijke daad pleegde. Sindsdien slaapt Dwight in zijn auto en is zijn leven totaal geruïneerd. Daar komt verandering in als de moordenaar van zijn ouders vrijkomt uit de gevangenis. Dwight is vastbesloten hem op te sporen en wraak te nemen maar ziet daarbij over het hoofd dat de moordenaar ook een gezin heeft.

Starred Up

Eric is 19 jaar en een echte probleemjongere. Omwille van zijn uitermate gewelddadige gedrag wordt hij van de jeugdgevangenis overgeplaatst naar een normale gevangenis, voor volwassenen. Daar zal hij eindelijk zijn gelijke vinden – een man die toevallig ook zijn vader is.

X-Men: Days of Future Past

De film speelt zich af in een alternatieve toekomst waarin Magneto’s Brotherhood een belangrijke senator vermoordt. Als gevolg daarvan wordt de jacht op mutanten geopend en is het aan de X-Men uit het verleden en de X-Men uit de toekomst om samen te werken en ervoor te zorgen dat enkele belangrijke gebeurtenissen die leiden tot deze dystopische toekomst voorkomen worden.Share |

Gerelateerde artikelen