Here I Cannes again: Vincent van Ommen

11 mei 2011, 10:27 | Jeroen

ZUBB sprak met Vincent van Ommen, Nederlands acteur die furore maakt in het buitenland. Dit jaar zal Vincent alweer voor de derde keer op rij aanwezig zijn op het Cannes Filmfestival. Deze keer ter gelegenheid van de film ‘Amsterdam Heavy’ (met o.a. Michael Madsen) en de korte film ‘Paper Parachutes’ (een Canadese productie).

Ooit gaf zijn moeder hem voor zijn verjaardag een uitdaging, iets dat Vincent liever krijgt (en geeft) dan een “gewoon” cadeau. Deze uitdaging was een acteercursus. Dit beviel hem zo goed dat hij besloot hier (letterlijk) werk van te maken. Na verschillende opleidingen en workshops besloot hij naar Engeland te gaan om daar een post-graduate course te volgen. Dit bleek een gouden stap te zijn. In London legde Vincent de contacten die hem de mogelijkheid gaf in verschillende producties te werken, die in Nederland misschien buiten zijn bereik waren geweest.

Vincent kwam er gedurende zijn opleiding achter dat voor hem en zijn carrière het beter zou zijn om in films te gaan acteren. Hij omschrijft zijn spel als integer en riskant. Hij kwam erachter een grote interesse te hebben voor klein spel. Door dit inzicht is hij zijn blik gaan richten op film-acteren, en dat gaat hem erg goed af.

Zijn eerste rol speelde hij in de korte film ‘Stop!’. Deze werd een online-hit en snel volgde er meerdere korte en lange films. De Engelse film ‘Reiki’ betekende zijn doorbraak en ook de aanleiding voor zijn eerste bezoek aan het filmfestival van Cannes. De toekomst van Vincent van Ommen ziet er rooskleurig uit. Dit jaar zal de film ‘A Morass’ met Alessandro Giuggioli (Me and Orson Welles) in première gaan en eind van dit jaar zal hij zijn nieuwste film gaan opnemen. Hiervoor heeft hij besloten dieper in de rol te gaan dan hij in het verleden heeft gedaan. Dit is iets waar Vincent in de toekomst meer naar toe wil. De uitdaging aangaan om een rol goed voor te bereiden en echt te doorgronden, om zo een top prestatie neer te zetten.

Op 16 mei zal de film ‘Amsterdam Heavy’ op het filmfestival van Cannes in première gaan. Volgens Vincent wordt het groots aangepakt, met 30 man sterk zijn ze afgereisd naar het prestigieuze Cannes om er een prachtige opening van te maken.Share |

Gerelateerde artikelen