Antiheld Depp: 'Rango'

30 mei 2011, 13:05 | Jeroen

Animatie op zijn best. ‘Rango’ is een avontuurlijke, grappige en vooral mooi gemaakte animatie van ‘Pirates of the Caribbean’ regisseur Gore Verbinski. De stem van ‘Rango’ is die van Johnny Depp (Cap. Jack Sparrow in ‘Pirates’) .

Rango is een kameleon die bruut uit zijn beschermde wereld crasht en in de Mojave woestijn terecht komt. Hier weet hij met vallen en opstaan het dorpje ‘Dirt’ te bereiken. Het dorpje overleeft ondanks het ontbreken van voldoende water. Alles van waarde wordt dan ook in water uitgedrukt. Rango verzint een helden-verhaal om de inwoners van ‘Dirt’ voor zich te winnen. Wanneer het laatste water van het dorp wordt gestolen, door een blunder van Rango die inmiddels tot sheriff is benoemd, moet hij alles op alles zetten om zijn status als held en het dorp van de ondergang te redden.

De typetjes in de film zijn meesterlijk! De grappen zijn leuk voor jong en oud. De animatie is prachtig. Tenslotte is ook het verhaal prima. Er zit er een dubbele boodschap in de film. Aan de ene kant het doorzettingsvermogen van de antiheld en aan de andere kant de waarde van water en de macht die dit kan brengen. Met een duur van 1 uur en 47 minuten, wat erg lang is voor een animatiefilm, blijft het tot het eind leuk.

De film is al in de bioscoop geweest, maar zal 6 juli op DVD en BLue-Ray verschijnen.Share |

Gerelateerde artikelen