The Prado Museum: A Collection of Wonders

14 augustus 2019, 22:47 | Jeroen

De kunstdocumentaires uit het Arts in Cinema-programma (ABC Film Distribution) bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Na filmdocumentaires rondom Monet, Degas, Tintoretto, Picasso, Klimt & Schiele en Renoir vieren we vanaf 29 augustus de 200ste verjaardag van het befaamde Prado Museum in de Nederlandse bioscopen.

Oscarwinnaar Jeremy Irons onthult de geheimen van deze kunsttempel in Madrid in The Prado Museum: A Collection of Wonders. Deze bijzondere documentaire neemt je mee naar de achtduizend kunstwerken die dit imposante museum rijk is. Dompel je onder in dit bijzondere verhaal en vier het jubileum vanaf 29 augustus in de Nederlandse bioscopen.

The Prado Museum: A Collection of Wonders – 29 augustus in de bioscoop.


The Prado Museum: A Collection Of Wonders – trailer NL | Arts In Cinema from ABC Film Distribution on Vimeo.

Het Prado Museum in Madrid viert dit jaar zijn 200e verjaardag. The Prado Museum: A Collection of Wonders vertelt het levensverhaal van dit museum. Oscarwinnaar Jeremy Irons neemt je mee op een spectaculaire reis door maar liefst 6 eeuwen geschiedenis van Spanje als natie. De geschiedenis wordt verteld door middel van de kunst, via de achtduizend kunstwerken die in dit imposante museum te vinden zijn en de verhalen achter deze kunstwerken. Een schilderij bestaat uit canvas, kleur, materie en vorm, maar het is ook een verhaal over mannen en vrouwen, over schilders en koningen, over paleizen, koninginnen, rijkdom, ellende, lichaam en ziel.
Speelduur: 95 minuten

Arts in Cinema seizoen 2019

Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Deze documentaires zijn verweven met biografieën en bieden, direct vanuit musea, exclusieve beelden achter de schermen. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ‘s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Arts in Cinema seizoen 2019 bestaat uit 4 Exhibition On Screen en 5 Nexo Digital titels.

Arts in Cinema agenda 2019:

- Van Gogh and Japan: The untold story of Van Gogh’s art (26 september)
- Gauguin in Tahiti: Searching for a Lost Paradise (31 oktober)

Meer informatie check de websiteShare |

Gerelateerde artikelen