Blade Runner (The Final Cut) The Future is Now

10 oktober 2019, 11:00 | Jeroen

Ervaar in hoeverre het toekomst beeld in RIDLEY SCOTT’s sciencefictionfilm uit 1982 waarheid is geworden.

Zo begint Ridley Scott’s indrukwekkende sciencefictionfilm BLADE RUNNER (1982), vlak voor het openingsshot van de stad in een dan nog betrekkelijk verre toekomst. Iedereen kan nu zelf ervaren in hoeverre dit toekomstbeeld uit 1982 waarheid is geworden want: ‘The Future Is Now’!

Vanaf vrijdag 1 november is Scott’s definitieve versie van de klassieker (‘The Final Cut’) daarom tijdelijkterug in de bioscoop. Voor de eerste keer in Nederland ook in IMAX. Tickets zijn vanaf woensdag 2 oktober verkrijgbaar via de reguliere voorverkoopadressen.

Met zijn bijzondere sets, baanbrekende special effects, indrukwekkende kostuums en prachtige camerawerk biedt BLADE RUNNER (THE FINAL CUT) – THE FUTURE IS NOW een unieke blik op een dystopische samenleving in de nabije toekomst.

De onlangs overleden Nederlandse acteur Rutger Hauer brak destijds met de film door in de VS. Hij vertolkt de rol van Roy Batty, een menselijke kloon (een zogenaamde replicant) die op de hielen wordt gezeten door Rick Deckard (Harrison Ford), een agent (Blade Runner) gespecialiseerd in het uitschakelen van replicants.

Vanaf 1 november tijdelijk terug in de bioscoop, voor de eerste keer ook in IMAX. Voorverkoop via de reguliere voorverkoopadressen.

© 2019 Warner Bros. Pictures. All rights reserved.
Website
#BladeRunnerShare |

Gerelateerde artikelen