Telefilms 2020 op NPO 3

20 december 2019, 14:36 | Jeroen

Vanaf woensdag 8 januari wekelijks om 20.30 uur op NPO 3: de Telefilms 2020. Het thema is misdaad. Telefilms zijn speelfilms voor televisie die inspelen op actuele thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van CoBO, de uitvoerder van het project.

wo 8 jan: DE KUTHOER

Columniste en auteur Femke wordt dagelijks overspoeld met anonieme nare berichten en op sociale media dood gewenst. Op een dag is ze er helemaal klaar mee en ontvlamt de woede in haar. Femke besluit wraak te nemen op haar ‘reaguurders’.

Cast: Katja Herbers, Harry van Rijthoven, Genio de Groot, Rein Hoffman, e.a.
Regie: Ivo van Aart, scenario: Daan Windhorst, producent: NL Film & TV.
Omroep: BNNVARA.

wo 15 jan: HEMELRIJKEN

Wanneer Kelly uit de gevangenis komt, keert ze terug naar haar Eindhovense geboortewijk Hemelrijken. Hoewel haar zus Samantha zelf nauwelijks kan rondkomen, helpt ze haar met werk en onderkomen. Wanneer een oude bekende geld van Kelly terugeist, stapelen de financiële problemen zich op en ziet zij geen andere oplossing dan voor hem te gaan dealen. Wanneer Samantha dat hoort, wil ze niets meer van haar weten. Tot het echt misloopt, want familie laat elkaar niet in de steek, toch?

Cast: Jennifer Welts, Esmee van Kampen, Maarten Heijmans, e.a.
Regie: Stanley Kolk, scenario: Chris Westendorp, producent: Family Affair Films.
Omroep: EO.

wo 22 jan: KING OF THE ROAD

De racistische vrachtwagenchauffeur Barry moet machteloos toezien hoe zijn vaste bijrijder door Marokkaanse jongeren het ziekenhuis in wordt geslagen. Tot zijn grote woede blijkt de vervangende bijrijder Sadiq ook van Marokkaanse afkomst. De spanning tussen de twee loopt hoog op als ze tijdens en internationale rit enkele dagen de cabine moeten delen. Barry en Sadiq leren elkaar beter kennen, maar het blijft de vraag of dit tot vriendschap leidt of een ultieme confrontatie.

Cast: Guido Pollemans, Majd Mardo, Sophie Höppener, e.a.
Regie: Danyael Suguwara, scenario: Marcel Visbeen, producent: OAK Motion Pictures.
Omroep: KRO-NCRV

wo 29 jan: HALLALI

Wanneer Gerben Kooistra, een liberaal uit Noord-Holland, wordt benoemd tot de nieuwe burgemeester van een zuidelijk dorp, begint hij een strijd tegen een grote lokale crimineel, ‘Opa’ Jantje. Gerbens missie blijkt moeilijker dan verwacht. Criminaliteit is overal in dit schijnbaar onschuldige dorp en zijn politieke missie verandert langzaam in een gevaarlijke obsessie.

Cast: Mike Weerts, Tibor Lukács, Bart Slegers, e.a.
Regie: Eché Janga, scenario: Oscar van Woensel, producent: Pupkin Film.
Omroep: AVROTROS

wo 5 feb: BOY MEETS GUN

Wanneer de verveelde filosoof Maarten Moreau verstrikt raakt in een overval, krijgt hij per ongeluk het pistool te pakken. Maarten wordt gegrepen door een hernieuwde levenslust en besluit het wapen te houden. Een ware romantiek bloeit op tussen de jongen en het pistool, niet zonder gevolgen.

Cast: Eelco Smits, Victor IJdens, Mara van Vlijmen, Saskia van Zijderveld, e.a.
Regie: Joost van Hezik, scenario: Willem Bosch, producent: Pupkin Film.
Omroep: VPRO

wo 12 feb: MAGIC MOUNTAINS

Lex, succesvol schrijver van populaire romans, heeft maar geen gemoedsrust. Hij vraagt zijn muze Hannah, ooit levenspartner en klimmaatje, voor de laatste keer met hem naar de bergen te gaan. Lex organiseert een trip naar de Slowaakse Hoge Tatra en huurt de professionele gids Voytek in om hen naar het startpunt te leiden. Vanaf daar wil Lex alleen verder klimmen met Hannah, maar de gids wil hem niet alleen met haar achterlaten. In de bergen blijkt de normaal impulsieve Lex namelijk totaal onbetrouwbaar.

Cast: Hannah Hoekstra, Thomas Ryckewaert, Marcin Dorocinski, e.a.
Regie & scenario: Urszula Antoniak, producent: Family Affair Films.
Omroep: NTRShare |

Gerelateerde artikelen