Trailer: Woman

19 februari 2020, 11:29 | Jeroen

Woman is een buitengewone documentaire van de invloedrijke Franse regisseur en natuurfotograaf Yann Arthus-Bertrand, bekend van het internationale fotoproject Earth From Above en de documentaire Human. Woman werd mede geregisseerd door de journalist en filmmaker Anastasia Mikova die sinds 2009 met Yann Arthus-Bertrand werkt.

Woman is een intiem en divers portret van tweeduizend vrouwen uit meer dan vijftig landen. Getuigenissen van zeer verschillende vrouwen, van staatshoofden en schoonheidskoninginnen tot buschauffeurs. Een film over vrouwelijkheid en de omstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn. De film opent de ogen over de situatie van veel vrouwen in de wereld, met thema’s als moederschap, opleiding, huwelijk, economische onafhankelijkheid, seksualiteit, menstruatie en het vrouwelijk lichaam. Met als belangrijkste vraag: wat betekent het om vrouw te zijn op deze aardbol?

De regisseurs werkten voor deze film o.a. samen met de wereldberoemde fotograaf Peter Lindbergh (1944-2019) en de “vertical performance” dansers van het Bandaloop collectief, die op metaforische wijze de kracht van de vrouw laten zien om tot grote hoogte te komen.

Yann Arthus-Bertrand en Anastasia Mikova hebben de wens om met de winst van deze film en de ondersteuning van de betrokken partnerorganisaties de organisatie WOMan(s) op te richten, Women On Media and news (school). Ze willen hiermee vrouwen en jonge meisjes wereldwijd vaardigheden leren die nodig zijn om zelf de stem van hun eigen land te worden. De boodschap van Woman zal hierdoor een lange levensduur hebben en een daadwerkelijke impact op het leven van vrouwen.

Woman wordt vanaf 12 maart uitgebracht door Cherry Pickers Filmdistributie en zal tijdens Internationale Vrouwendag op 8 maart al in verschillende bioscopen door het hele land te zien zijn.



Share |

Gerelateerde artikelen