Movies that Matter Festival 2020

8 maart 2020, 17:00 | Jeroen

Het Movies that Matter Festival in Den Haag is hét internationale festival over mensenrechten en een duurzame samenleving in de stad van Vrede en Recht, met negen dagen lang speelfilms, documentaires, debat, muziek en meer.

Het festival kent drie competitieprogramma’s. In Activist worden in samenwerking met Amnesty International documentaires vertoond over het werk en leven van mensenrechtenverdedigers. Camera Justitia zoomt in op onder meer het belang van de rechtsstaat en de strijd tegen straffeloosheid. Het derde competitieprogramma is Dutch Movies Matter, met Nederlandse speelfilms en documentaires die ogen openen voor mensenrechten.

Klik hier voor het volledige programma.

Het jaarlijkse film- en debatfestival vindt in 2020 plaats van vrijdag 20 tot en met zaterdag 28 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag.

Naast de filmcompetities kent het Movies that Matter Festival themaprogramma’s zoals Earth Matters over duurzaamheid en On the Move over migratie. In Chosen by… (voorheen Weapon of Choice) kiezen een aantal prominente Nederlanders hun favoriete film en in Chosen by YOU zijn vijf films te zien die door het publiek werden gekozen. Het festival presenteert bovendien een uitgebreid verdiepingsprogramma met masterclasses, inleidingen, Q&A’s, muziekoptredens en een expositie.Share |

Gerelateerde artikelen