J’ai perdu mon corps op lumiere

13 april 2020, 22:03 | Jeroen

Nu op lumiereseries.com en vanaf 21 april op DVD: J’ai perdu mon corps. De animatiefilm van Jérémy Clapin kreeg een Oscarnominatie, werd in Cannes bekroond met de Grand Prix van de Semaine de la Critique en in Annecy met de Cristal du Meilleur Long-Métrage.

In J’ai perdu mon corps, zijn eerste lange speelfilm, combineert regisseur Jérémy Clapin (Skhizein) ritmes en tonen, variërend van de uitzinnigheid van het leven tot contemplatieve zoetheid, wat resulteert in een zeer moderne animatiefilm. Het is een liefdesverhaal naar het boek Happy Hand van Guillaume Laurant. De afgehakte hand van een jongen ontsnapt uit een mortuarium in Parijs om het lichaam waaraan hij toebehoorde terug te vinden. Terwijl de hand door de stad zwerft, haalt hij herinneringen op aan zijn vroegere leven. Met als hoogtepunt de wonderbaarlijke ontmoeting met Gabrielle.

Regie: Jérémy Clapin, scenario: Jérémy Clapin, Guillaume Laurant, montage: Benjamin Massoubre, geluid: Manuel Drouglazet, Anne-Sophie Coste, Jérôme Wiciak, decor: Fursy Teyssier, Jeoffrey Magellan, muziek: Dan Levy, acteurs: Hakim Faris, Victoire Du Bois, Patrick D’Assumçao, productie: Xillam Animation, Marc Du Pontavice, coproductie: Rhône-Alpes Cinéma, Lauriane Mégny



Share |

Gerelateerde artikelen