Bioscopen open!

7 mei 2020, 16:17 | Jeroen

De NVBF is blij met het protocol voor het heropenen van de bioscopen en filmtheaters. Daarin staat hoe de exploitanten, hun medewerkers en de bezoekers de coronarichtlijnen het beste kunnen naleven nu de bioscopen en filmtheaters weer gedeeltelijk open mogen per 1 juni.

Het protocol ‘Verantwoord bioscoop- en filmtheaterbezoek’ is opgesteld door de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) in samenwerking met FNV Media & Cultuur en met adviezen van MKB-Nederland, VNO-NCW, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten.

Lees hier alle maatregelen en regels.

Volgens Gulian Nolthenius, directeur NVBF biedt het protocol duidelijke handvatten voor de bioscopen en filmtheaters, de mensen die er werken en bezoekers:

De 1,5 meter regel is het uitgangspunt. Iedereen moet voldoende afstand kunnen houden in zalen, foyers en toiletten. Er mogen bij een voorstelling een beperkt aantal mensen in de zaal. Door niet allemaal tegelijk de zalen in en uit te gaan, kunnen zij contact met elkaar zoveel mogelijk vermijden. Met dit protocol, waarin de hygiënemaatregelen vanzelfsprekend een belangrijke plaats innemen, kunnen bezoekers op een verantwoorde wijze weer naar de bioscoop en is het mogelijk dat werknemers hun werk veilig doen.

Niet meer dan 30 in de zaal

Helaas is het zo dat het Kabinet op 6 mei heeft bepaald dat er per 1 juni maximaal 30 bezoekers per zaal toegelaten mogen worden. Gulian Nolthenius is namens de NVBF van mening dat het haalbaar én uitvoerbaar is om per 1 juni maximaal 100 bezoekers toe te laten en (dus) niet te wachten tot 1 juli:

Alle bioscopen en filmtheaters zijn sinds 15 maart dicht. Honderd procent omzetderving tot 1 juni, een enorme aderlating voor de branche en een gemis voor heel veel bioscoopliefhebbers. Er is heel hard gewerkt aan het protocol waarin alle mogelijke maatregelen zijn uitgewerkt. Maatregelen die in zich hebben dat werknemers veilig kunnen werken en bezoekers op een verantwoorde wijze kunnen genieten van een mooie film. Spijtig dat we nu moeten constateren dat de politiek het niet aandurft om per 1 juni meer bezoekers toe te laten dan het maximaal aantal van 30 per zaal. Wij roepen de politiek dan ook op om hier nog eens heel goed naar te kijken.Share |

Gerelateerde artikelen