Imagine Film Festival hybride editie

5 juli 2020, 19:43 | Jeroen

Genreliefhebbers kunnen binnenkort weer volop genieten! Imagine Film Festival presenteert namelijk van 28 augustus tot 6 september een speciale hybride editie van het festival met tien dagen van screenings, zowel online als in Kriterion en Eye in Amsterdam. Daarnaast worden er diverse online events georganiseerd. In het speelfilmprogramma biedt Imagine drie wereldpremières, waarvan twee uit Nederland.

De voorbereidingen voor het festival zijn in volle gang en hoewel de 36e editie van het festival dit jaar een kleinere omvang heeft, belooft het een mooi feest voor fans en filmmakers te worden. Imagine presenteert met dit hybride festival tien dagen van online films en evenementen van 28 augustus tot 6 september. Daarnaast vindt Imagine ook fysiek plaats, in Kriterion en Eye in Amsterdam.

Het programma biedt naast 28 speelfilms ook korte films, showcases van Nederlands werk en een tweetal online panels. In Eye is er de wereldpremière van Peet Gelderbloms When Forever Dies op 31 augustus. De film, die voor een deel door crowdfunding mogelijk werd gemaakt, bestaat geheel uit archiefmateriaal van Eye.

Van 4 tot 6 september strijkt Imagine neer in Kriterion. In het programma daar onder andere de wereldpremières van het Nederlandse Kill Mode van Thijs Meuwese en het Russische Sleepless Beauty van Pavel Khvaleev.

Andere titels en evenementen worden binnenkort bekendgemaakt, evenals het exacte tijdschema.Share |

Gerelateerde artikelen