Trailer: QT8 - The First Eight

29 juli 2020, 10:14 | Jeroen

QT8: THE FIRST EIGHT is een documentaire die langs alle iconische films en hoogtepunten van Quentin Tarantino’s filmcarrière reist, verteld door de acteurs en medewerkers die hem het beste kennen.

Het is bijna ongelofelijk dat over zo’n invloedrijke filmmaker als Tarantino niet eerder een film werd gemaakt. En ook deze verdween bijna in de juridische puinhoop die volgde op de MeToo-aanklachten tegen Harvey Weinstein en zijn bedrijf. Naar verluidt alleen dankzij de hulp van Tarantino zelf, kreeg regisseur Tara Wood haar film terug en is QT8: THE FIRST EIGHT vanaf 1 oktober ook te zien in de Nederlandse bioscopen, uitgebracht door distributeur Periscoop Film.

Vol bewondering vertellen vaste acteurs als Samuel L. Jackson, Christoph Waltz. en anderen, over de eigenzinnige werkwijze van Tarantino, over hoe scènes tot stand komen, hoe hij omgaat met zijn acteurs en actrices en hoe alles met alles verbonden is in zijn films. Een proces dat iconische films als Pulp Fiction, Inglourious Basterds en Django Unchained heeft opgeleverd. Op de set is hij volkomen de baas en tegelijkertijd schatert hij achter de camera om zijn eigen vondsten en danst hij mee tijdens de beroemde dansscène in Pulp Fiction. Hij is een autodidact die meteen al vanaf het begin uniek en volkomen eigen is in wat hij maakt en hoe hij het maakt. Van de armoedzaaier die hij was toen hij nog logeerde bij iemand op de bank als hij Reservoir Dogs maakt – die als een bom inslaat op Cannes – tot de man die op grootse wijze John Travolta en Pam Grier weer terugbrengt in de spotlights. Hij houdt zoveel van film, tot de meest obscure tv-series toe, dat hij iedereen die met hem werkt er mee infecteert. Het maakt dat je met nieuwe ogen naar zijn films kijkt en ze eigenlijk zo snel mogelijk weer opnieuw wil zien.

QT8: THE FIRST EIGHT is vanaf 1 oktober te zien in de bioscoop.Share |

Gerelateerde artikelen