Trailer: Judas and the Black Messiah

8 augustus 2020, 13:25 | Jeroen

Black Panther Party-leider Fred Hampton werd op 21-jarige leeftijd vermoord door de FBI. Zij dwongen de kleine crimineel William O’Neal hen te helpen om Hampton en de Black Panthers het zwijgen op te leggen. Maar ze konden niet verhinderen dat 50 jaar later zijn woorden nog steeds weerklinken… luider dan ooit.

In 1968 wordt de jonge, charismatische activist Fred Hampton voorzitter van de afdeling Illinois van de Black Panther Party, een partij die een eind wil maken aan het politiegeweld en de moord op zwarten en strijdt voor vrijheid en zelfbepaling binnen de zwarte gemeenschap.

Hampton inspireert een hele generatie om in actie te komen ​​tegen onderdrukking, waardoor hij door de regering, de FBI en de politie van Chicago als een bedreiging wordt gezien. Maar als de autoriteiten de revolutie de kop willen indrukken, zullen ze dat niet alleen van buitenaf moeten doen, maar ook van binnenuit. Daarom biedt de FBI William O’Neal een deal aan: als hij infiltreert in de Black Panthers en ze informatie over Hampton bezorgt, hoeft hij niet de gevangenis in. O’Neal neemt de deal aan.

Judas and the Black Messiah is binnenkort in de Nederlandse bioscoop te zien.

In “Judas and the Black Messiah” vertolkt de Oscar-genomineerde Daniel Kaluuya (“Get Out”, “Widows”, “Black Panther”) de rol van Fred Hampton, en LaKeith Stanfield (“Atlanta”, “The Girl in the Spider’s Web”) die van William O ‘Neal. Daarnaast zien we ook Jesse Plemons (“Vice”, “Game Night”, “The Post”), Dominique Fishback (“The Hate U Give”, “The Deuce”), Ashton Sanders (“The Equalizer 2”, “Moonlight” ) en Martin Sheen (“The Departed”, de tv-series “The West Wing” en “Grace & Frankie”).

Judas and the Black Messiah wordt geregisseerd door Shaka King en vormt zijn regiedebuut voor een speelfilm. King schreef het scenario samen met Will Berson, gebaseerd op een treatment van Kenny Lucas & Keith Lucas en Berson & King. King, die veel heeft samengewerkt met filmmaker Ryan Coogler (“Black Panther”, “Creed”, “Fruitvale Station”), pitchte de film voor Coogler en Charles D. King (“Just Mercy”, “Fences”), die de film produceren. De uitvoerend producenten zijn Sev Ohanian, Zinzi Coogler, Kim Roth, Poppy Hanks, Ravi Mehta, Jeff Skoll, Anikah McLaren, Aaron L. Gilbert, Jason Cloth, Ted Gidlow en Niija Kuykendall.

De cast bestaat daarnaast uit Algee Smith (“The Hate U Give”, “Detroit”), Darrell Britt-Gibson (“Just Mercy”, “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”), Dominique Thorne (“If Beale Street Could Talk”), Amari Cheatom (“Roman J. Israel, Esq.”, “Django Unchained”), Caleb Eberhardt (“The Post”) en Lil Rel Howery (“Get Out”).

Het creatieve team achter de schermen bestaat uit director of photography Sean Bobbitt (“12 Years a Slave”, “Widows”), production designer Sam Lisenco (“Shades of Blue”), editor Kristan Sprague (“Random Acts of Flyness”) en kostuumontwerper Charlese Antoinette Jones (“Raising Dion”).

De film is een Warner Bros. Pictures-productie, in samenwerking met MACRO Films, Participant en BRON Creative, en wordt wereldwijd gedistribueerd door Warner Bros. Pictures.Share |

Gerelateerde artikelen