Ultrakort in Vue

30 september 2020, 12:39 | Jeroen

Vanaf morgen toont Vue vier van de zes ultrakorte animatiefilms van de 11e editie Ultrakort welke afgelopen weekend in première zijn gegaan tijdens het Nederlands Film Festival (NFF). De bioscoopketen doet hier voor het eerst aan mee en zal volgend jaar ook van de partij zijn, Vue neemt hierbij het stokje over van Pathé.

In samenwerking met Het Nederlands FilmFonds, Fonds 21 en het Nederlands Filmtheater Overleg zet Vue zich in om een impuls te geven aan de ontwikkeling van animatietalent in Nederland én om met de Nederlandse korte animatiefilm een breed en divers bioscooppubliek te bereiken. De 20 vestigingen van Vue vertonen de animatiefilms verspreid over het najaar als voorfilm van grote bioscoopfilms.

Tijdschema films:

V.a. 01-10| Cliffhanger van Diederick Geers, Jelle Janssen en Jasper Loos als voorfilm van Honest Thief
V.a. 08-10| Tourist Trap van Vera van Wolferen als voorfilm van Casanova’s
V.a. 14-10| Inkt van Joost van den Bosch en Erik Verkerk als voorfilm van De Magische Poort
V.a. 09-12| Steward van Jim Süter als voorfilm van Free Guy

De nieuwe deadline voor het indienen van animatiefilms voor Ultrakort staat op 3 november en kan via de website.

Over Vue Nederland

Vue is de tweede bioscoopketen van Nederland met maar liefst 20 vestigingen. Vue heeft vestigingen in Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch, Deventer, Doetinchem, Eindhoven, Gorinchem, Hilversum, Heerhugowaard, Hoogeveen, Hoogezand, Hoorn, Kerkrade, Nijmegen, Purmerend, Steenwijk en Vlaardingen.

Het is de missie van Vue om de beste content te leveren in de beste omgeving met de beste technologie en continu te groeien en innoveren. Zo speelt Vue in op de veranderende bioscoopmarkt door de focus te leggen op de wensen van de bezoeker en de optimale filmbeleving centraal te stellen.Share |

Gerelateerde artikelen