Imagine Film Festival 2021

7 januari 2021, 19:05 | Jeroen

Het Imagine Film Festival 2021 vindt plaats van 7 tot en met 17 april 2021. Het festival breidt uit naar meerdere locaties en biedt daarnaast weer een online programma aan. Naast het Eye Filmmuseum zijn er deze editie drie nieuwe festivallocaties: de Filmhallen, Pathé Arena en een aantal vestigingen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Het publieksprogramma wordt uitgebreid met een omvangrijk programma voor professionals.

Thematische programma’s

Imagine presenteert dit jaar meerdere thematische programma’s:

In Geesten en Demonen in de Indonesische genrefilm richt Imagine de schijnwerper op de manier waarop lokale mythen en folklore een rol spelen in de Indonesische fantastische cinema.

Het jaarlijkse wetenschapsprogramma Things to Come richt zich dit jaar op kunstmatige intelligentie vanuit een diep menselijk perspectief.

Imagine Expanded, het digitale onderdeel van het festival, heeft twee onderdelen in focus: The Body over representatie en lichamelijkheid in de virtuele ruimte, en aandacht voor game developers uit niet-westerse landen.

Naast deze themaprogramma’s biedt Imagine dit jaar ook een sterk uitgebreid programma voor professionals. Onder de noemer Imagine Industry zijn er op maat gemaakte programma’s voor zowel opkomend talent als gevestigde makers.

Over Imagine Film Festival

Imagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction. Bij Imagine draait alles om de verbeelding, je mee laten voeren naar andere werelden of je anders laten kijken naar onze eigen wereld. Imagine gebruikt de kracht van de fantasie voor gedachte-experimenten over de toekomst van mens en maatschappij, vaak in het licht van technologische vernieuwingen of wetenschappelijke ontwikkelingen. Daarbij onderzoekt Imagine nieuwe vormen om fantastische verhalen te ervaren, zoals via virtual reality en fantastische games. Naast een scherpe focus op het heden en de toekomst van het fantastische, eren we ook de rijke historie ervan. We signaleren nieuw talent, presenteren nieuw werk van gevestigde makers en vertonen klassiekers en vergeten parels. In verdiepende programma’s biedt het festival achtergronden, geschiedenis en context, en verbindt het de fantastische film met maatschappelijke ontwikkelingen. Met zijn geschiedenis van 37 jaar en zijn uitgebreide netwerk fungeert Imagine als curator en gids voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde genrefans. Ga voor meer informatie naar de websiteShare |

Gerelateerde artikelen