Nieuwe TV series deze herfst

15 september 2011, 09:16 | Jeroen

De herfst lijkt twee maanden te vroeg gekomen te zijn, maar als je van TV series houdt krijg je hulp om de grijze, natte dagen door te komen. Dit najaar starten er een flink aantal nieuwe series.

Behalve dat series als Boardwalk Emprie (HBO) en Dexter (Showtime, zie ook deze aankondiging) verder gaan, starten er binnenkort een aantal nieuwe series. Wanneer ze op de Nederlandse TV te zien zullen zijn is nog niet bekend, maar de komende tijd zullen onder andere deze series in de VS uitgezonden worden:
Terra Nova

Als de naam Steven Spielberg valt in combinatie met een TV serie valt er wat groots en mogelijk wat moois te verwachten. Denk aan Band of Brothers, Taken, The Pacific en vrij recent Falling Skies. Over Terra Nova werd al jaren gesproken en nu is de serie er eindelijk. De serie start in het jaar 2149, de aarde is ernstig vervuild en je volgt een familie die terugreist in de tijd en die beland in de prehistorie. Ze zijn deelnemers aan een groter experiment met als doel een nieuwe, betere beschaving op te bouwen.

Pan Am

Eerder was al te lezen dat je voor het volgende seizoen Mad Men nog even geduld moet hebben. Maar in de tussentijd kan je je retro hart ophalen met een serie die zich ook in dezelfde tijd vol glamour afspeelt: Pan Am met in de hoofdrol Christina Ricci als stewardess en spion. Come fly with me!

Person of Interest

Van producers J.J. Abrams (Lost, Fringe) en Jonathan Nolan (Memento, The Prestige, The Dark Knight) komt de serie Person of Interest. Het idee heeft enigszins iets weg van Minority Report met in één van de hoofdrollen Michael Emerson (Benjamin Linus in Lost) als een mysterieuze miljardair die een surveillance programma heeft gemaakt dat toekomstige daders of slachtoffers kan identificeren. Hij gaat samen met een aan lagerwal geraakte CIA-agent de uitdaging aan om de misdaden te voorkomen.

Grimm

In het begin van de 19e eeuw verzamelde de gebroeders Grimm sprookjes en bundelde deze tot boeken. In deze serie komt hun laatste achterkleinkind tot de ontdekking dat zijn voorvaderen de sprookjes niet allen verzameld hebben, maar ook hebben gezien. Zijn familie ziet als enige de ware aard van mensen en dan blijken de sprookjes ineens niet zo onschuldig meer.

The Walking Dead

Niet helemaal nieuw, want binnenkort start alweer het tweede seizoen van de serie waarvan de naam niet heel veel te raden overlaat. De mensheid is getroffen door een virus dat de bijna alle mensen heeft veranderd in vleesetende zombies. Gelukkig is het eerste seizoen goed te doen en bekeken, dus komt er een tweede seizoen.

Voor een compleet overzicht van de series die binnenkort starten verwijzen we je naar TVGuide.com.Share |

Gerelateerde artikelen