Winactie: Star Trek Picard

15 maart 2021, 16:44 | Jeroen

In Star Trek: Picard hervat Sir Patrick Stewart de iconische rol van Jean-Luc Picard, die hij zeven seizoenen speelde in Star Trek: The Next Generation. De nieuwe serie volgt dit iconische personage in het volgende hoofdstuk van zijn leven.

Chronologisch gezien bevindt de serie zich twintig jaar na de film Star Trek: Nemesis uit 2002. De vernietiging van de planeet Romulus van het Romulaanse Rijk in 2387, zoals vermeld in de film Star Trek XI, speelt een grote rol in deze serie. Picard leidde de missie die de Romulanen van Romulus moest redden. Er vond echter een tragedie plaats, waardoor hij stopte bij Starfleet en zich terugtrok in zijn wijngaard. De Romulanen voeren experimenten uit op mensen die een Borg zijn geweest. Een van die mensen is Dahj. Ze ontsnapt en wil de hulp van Picard.

De serie is een vervolg op Star Trek: The Next Generation. De Britse acteur Sir Patrick Stewart keert hiermee terug in de rol die hem beroemd maakte. Ook andere oude bekenden uit het Star Trek universum keren terug in een gastrol. Dit zijn o.a. Brent Spiner (Data), Jeri Ryan (Seven of Nine), Marina Sirtis (Troi) en Jonathan Frakes (Riker).

Om kans te maken op een Blu-ray of DVD van de serie like je het bericht op Facebook, retweet op Twitter, like ons op Instagram en zoals altijd deel met je vrienden en nodig ze uit onze pagina te like-en voor een grotere win kans.Share |

Gerelateerde artikelen