Imagine Project Platform

18 maart 2021, 18:49 | Jeroen

Nieuwe filmprojecten van David Verbeek en Tamar van den Dop behoren tot de selectie van het eerste Imagine Project Platform, dat plaatsvindt tijdens het 37ste Imagine Festival. Het Imagine Project Platform is een voortzetting en uitbreiding van de jaarlijkse pitchcompetitie die Imagine sinds 2015 organiseert. Imagine Film Festival vindt plaats van 7 t/m 17 april 2021. Ga voor meer informatie naar de website.

Het Imagine Project Platform heeft als doel de ontwikkeling van Nederlandse fantastische speelfilm- en serieprojecten te stimuleren door ze een platform te geven bij het Imagine Film Festival. Het Imagine Project Platform verbindt makers uit de algemene filmindustrie met de professionele infrastructuur van de fantastische film door de makers een traject op maat aan te bieden met experts uit de internationale genre industrie. Tevens wordt het beste project geselecteerd voor deelname aan de coproductiemarkt Frontières, International Co-Production Market van het Fantasia Film Festival in Montreal, de enige co-productiemarkt in Noord-Amerika voor fantastische films. Voor deze eerste editie zijn geselecteerd:

hAPPiness (horror, serie)
Producenten: Julia Rombout, Ashar Medina
Scenario en regie: Ashar Medina

MIA (psychologische thriller, speelfilm)
Producent: PRPL, Ellen Havenith
Scenario en regie: Tamar van den Dop

Occult (fantasy, serie)
Producent: Big Blue, Fleur Winters
Hoofdschrijver: Astrid van Keulen

The Wolf the Fox and the Leopard (fantasy, speelfilm)
Producent: Lemming Film, Leontine Petit & Erik Glijnis
Scenario en regie: David Verbeek

Over Imagine Film Festival

Imagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction. Bij Imagine draait alles om de verbeelding, je mee laten voeren naar andere werelden of je anders laten kijken naar onze eigen wereld. Imagine gebruikt de kracht van de fantasie voor gedachte-experimenten over de toekomst van mens en maatschappij, vaak in het licht van technologische vernieuwingen of wetenschappelijke ontwikkelingen. Daarbij onderzoekt Imagine nieuwe vormen om fantastische verhalen te ervaren, zoals via virtual reality en fantastische games. Naast een scherpe focus op het heden en de toekomst van het fantastische, eren we ook de rijke historie ervan. We signaleren nieuw talent, presenteren nieuw werk van gevestigde makers en vertonen klassiekers en vergeten parels. In verdiepende programma’s biedt het festival achtergronden, geschiedenis en context, en verbindt het de fantastische film met maatschappelijke ontwikkelingen. Met zijn geschiedenis van 36 jaar en zijn uitgebreide netwerk fungeert Imagine als curator en gids voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde genrefans. Ga voor meer informatie naar de website.Share |

Gerelateerde artikelen