Trailer: The Dissident

1 april 2021, 18:55 | Jeroen

The Dissident, van Oscar-winnend regisseur Bryan Fogel (Icarus), is een documentaire-thriller die het labyrint van bedrog blootlegt achter de moord op de Washington Post-journalist Jamal Khashoggi in de Saoedische ambassade in Istanbul. Een verhaal over geld, tirannie en doorgedraaide technologie.

Met een schat aan nooit eerder vertoonde beelden en ongekende toegang tot degenen die het dichtst bij het verhaal staan, inclusief Khashoggi’s verloofde Hatice Cengiz, de Turkse politie en aanklagers, en de jonge Saoedische dissident waarmee Khashoggi samenwerkte. Al het bewijs wijst rechtstreeks naar de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, die nergens voor is teruggedeinsd om dit verhaal in de doofpot te stoppen. De kern van de film is Khashoggi zelf, een principiële hervormer die probeerde een rechtvaardiger en open samenleving te creëren in zijn Saoedische thuisland. The Dissident is een krachtige, beangstigende blik op een internationale dekmantel, die laat zien dat in de wereld van vandaag niemand die tegen sterke krachten ingaat, echt veilig is.

The Dissident zal worden vertoond op het online Movies that Matter Festival als onderdeel van het programma Activist. Tickets voor de on demand vertoning van zondag 18 april 17:00u tot donderdag 22 april 01:00u zijn vanaf vanavond te koop via Movies that matter.

Regie: Bryan Fogel
Scenario: Bryan Fogel, Mark Monroe
Met: O.a. Omar Abdulaziz, Fahrettin Altun, John O. Brennan, Hatice Cengiz
Release: 22 april 2021 (onder voorbehoud heropening bioscopen)
Genre: Documentaire
Lengte: 119 min.Share |

Gerelateerde artikelen