ZUBBtipt: What Drives Us

2 juli 2021, 16:31 | Jeroen

Sony Music organiseert donderdagavond 15 juli samen met Legacy of Music en De Melkweg een bijzonder event: de vertoning van de documentaire What Drives Us, voorafgegaan door een foto-expositie en een Q&A.

What Drives Us is de documentaire die Foo Fighters’ Dave Grohl in april uitbracht op Amazon Prime. Dave: “Deze film is mijn liefdesbrief aan iedere muzikant die ooit met zijn vrienden in een oud busje sprong, om simpelweg muziek te maken. Het begon met een project over de praktische kant van het onderweg zijn, maar uiteindelijk werd het een persoonlijke ontdekkingstocht naar het ‘waarom’ van onze reis. De titel zegt het eigenlijk allemaal: What Drives Us?” In de documentaire zijn interviews te zien met talloze grote namen, waaronder Taylor Hawkins, Pat Smear, Ringo Starr, Flea, Brian Johnson, Slash, Ben Harper, The Edge en Steven Tyler.

Op het Melkweg-event op 15 juli kunnen bezoekers eerst een eenmalige foto-expositie bekijken over Nederlandse bands en hun tourbus: van de Mercedes 508 bus van Golden Earring die per boot naar Amerika werd verscheept voor hun eerste Amerikaanse tour, tot T-Bone, de Volkswagen T1 waarmee Cuby & The Blizzards vanuit Grolloo Nederland veroverden. Na de expositie host KINK een Q&A waarin presentator Tim op het Broek in gesprek gaat met Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo) over touren met zijn band. Aansluitend wordt What Drives Us vertoond.

Tickets en meer info via de websiteShare |

Gerelateerde artikelen