The Doors: Live At The Bowl '68 Special Edition

14 september 2021, 17:25 | Jeroen

Ter ere van het 50 jarige jubileum van het legendarische The Doors album L.A. Woman zal op 4 november The Doors: Live At The Bowl ’68 Special Edition bioscopen over de hele wereld transformeren in concertzalen en fans de ervaring geven er live bij te zijn, met Jim Morrison, John Densmore, Robby Krieger en Ray Manzarek op het podium. Naast het volledige concert bevat dit speciale evenement extra’s die exclusief voor het grote doek zijn gefilmd: een gloednieuw muzikaal optreden van Densmore en Krieger met speciale gasten, plus een gesprek met Densmore, Krieger en bandmanager Jeff Jampol.

Op 5 juli 1968 zetten The Doors het podium van de Hollywood Bowl in vuur en vlam met een legendarisch optreden dat wordt beschouwd als het beste wat de band ooit op film heeft vastgelegd. Het viertal wist de twee jaar ervoor hun liveoptredens te perfectioneren en was in absolute topvorm na hun derde albumrelease Waiting for the Sun met de Amerikaanse nummer 1 hit Hello, I Love You.

Deze “Special Edition” release creëert een ongeëvenaarde bioscoopervaring voor fans. De film is geremasterd in verbluffend Dolby ATMOS® (waar beschikbaar) en 5.1 surround sound door Bruce Botnick, de originele geluidstechnicus en mixer van The Doors, die het live-optreden in 1968 in de Hollywood Bowl opnam en L.A. WOMAN mede produceerde. The Doors: Live At The Bowl ’68 Special Edition bevat het gehele concert, inclusief Hello, I Love You, The WASP (Texas Radio and the Big Beat), Light My Fire, The End en meer. Krieger verklaarde: “De magie die is verricht om de beeld- en geluidskwaliteit van deze show te optimaliseren zal iedereen het gevoel geven alsof ze op de eerste rij in de Hollywood Bowl zitten.”

Het evenement zal wereldwijd in bioscopen worden uitgebracht op 4 november 2021. Filmdistributeur Piece of Magic Entertainment zal op 4 en 7 november de film exclusief in Nederland vertonen. Kaarten zijn vanaf 21 september te koop via de website waar fans de meest actuele informatie over deelnemende bioscopen kunnen vinden en zich kunnen aanmelden voor event alerts.

Op 3 december zal L.A. WOMAN (50th Anniversary Deluxe Edition) worden uitgebracht. De 3-CD/1-LP set breidt het legendarische zesde en laatste studioalbum van de band uit met meer dan twee uur nieuw gemixte audio, afkomstig van de originele multi track sessietapes, door L.A. WOMAN albumproducer & geluidstechnicus Bruce Botnick.Share |

Gerelateerde artikelen