Film: Wold Cinema Amsterdam

29 juli 2022, 09:45 | Jeroen

Volledige programma en gasten World Cinema Amsterdam bekend in aanwezigheid van regisseurs Nabil Ayouch van Casablanca Beats, Emma Kawawada van My Small Land, July Jung van Next Sohee en anderen.

Beeld: Casablanca Beats

World Cinema Amsterdam maakt het volledige programma van het filmfestival bekend: 22 wereldse feature films, vele shorts en 6 internationale gasten vinden deze 12e editie hun weg naar Amsterdam. Naast het focusprogramma Cine Chile van dit jaar zijn ook het jaarlijks terugkerende WCA Competitie en GO CUBA! onderdeel van het festival. Verschillende makers zijn op het festival beschikbaar voor interviews.

Aanwezig op het festival zijn onder andere regisseur Nabil Ayouch van Casablanca Beats (geselecteerd voor de Palme d’Or op Cannes ’21), voormalig assistent van Hirokazu Kore-eda Emma Kawawada met haar film My Small Land (Special Mention Amnesty International Jury Berlinale ’22). Ook Askar Uzabayev van de film Baqyt (Berlinale Panorama Audience Award ’22), July Jung van Next Sohee (première op Cannes ’22) en Alejandro Loayza Grisi van Utama (Grand Jury Price Sundance ’22) zijn beschikbaar.

World Cinema Amsterdam vindt plaats van zaterdag 20 tot en met zaterdag 27 augustus op de hoofdlocaties Rialto VU, Rialto de Pijp en De Balie.

Over World Cinema Amsterdam

World Cinema Amsterdam is een jaarlijks filmfestival in Amsterdam dat zich richt op de nieuwste ontwikkelingen in Latijns-Amerika (inclusief het Caribisch gebied), Afrika en Azië. In de afgelopen edities van het festival zijn een groot aantal jonge en talentvolle filmmakers uit veelal nog onbekende niet-westerse filmlanden geïntroduceerd bij het Nederlandse filmpubliek. World Cinema Amsterdam werkt samen met gerenommeerde festivalprogrammeurs uit alle delen van de wereld(cinema) en ondersteunt jonge filmmakers door middel van prijzengeld gekoppeld aan de Jury, Exchange en Audience Awards van het festival om hiermee het eerstvolgende filmproject van de filmmakers mede mogelijk te maken.Share |

Gerelateerde artikelen