Trailer: The Territory

7 oktober 2022, 11:04 | Jeroen

De ingrijpende strijd over ontbossing van de inheemse Braziliaanse Uru-eu-wau-wau bevolking tegen boeren en illegale kolonisten.

In de schrijnende, door National Geographic geproduceerde, documentaire The Territory volgen we de Braziliaanse inheemse Uru-eu-wau-wau bevolking in hun strijd tegen boeren en illegale kolonisten voor landsbehoud. The Territory neemt je diep mee de Braziliaanse Amazone in waar nooit eerder een videocamera geweest is. Lukt het de inheemse bevolking hun land te redden of is het te laat… The Territory wordt vanaf 27 oktober in de bioscoop uitgebracht door Reveal Films. Bekijk de trailer hier.

De inheemse Uru-eu-wau-wau bevolking volgt met extra aandacht de Braziliaanse verkiezingen waarin huidig president Jair Bolsonaro tegenover voormalig president Luiz ‘Lula’ da Silva strijdt om het presidentschap. De gewelddadige retoriek van Jair Bolsonaro heeft de situatie van de Uru-eu-wau-wau aanzienlijk verslechterd.

The Territory vanaf 27 oktober in de bioscoop.


The Territory trailer from REVEAL Films on Vimeo.

Het verhaal

In The Territory, van de bekroonde documentairemaker Alex Pritz, zien we de onvermoeibare strijd voor landsbehoud van de inheemse Uru-eu-wau-wau bevolking tegen boeren en illegale kolonisten die ingrijpende ontbossing veroorzaken. Met adembenemende cinematografie en superieure geluidskwaliteit, neemt de film het publiek mee tot diep in de Uru-eu-wau-wau-gemeenschap. Ook bevat The Territory werkelijk unieke beelden, die gedurende drie jaar met handcamera’s door de Uru-eu-wau-wau bevolking gefilmd zijn, van boeren en kolonisten die het beschermde inheemse land illegaal verbranden en ontruimen. Een verbijsterende en verhelderende documentaire over de ontbossing in de Braziliaanse regenwouden.

Zegetocht

The Territory wordt in de Nederlandse bioscoop uitgebracht na een ware zegetocht afgelopen jaar op diverse filmfestivals waaronder Sundance Film Festival, International Wildlife Festival, Hong Kong International Film Festival, Seattle International Film Festival en het Nederlandse Movies That Matter, waar hij bekroond werd met de Activist Documentary Award. In totaal won The Territory maar liefst 15 awards wereldwijd.

Over REVEAL Films

REVEAL Films is een gespecialiseerd Benelux filmdistributiebedrijf gevestigd in Amsterdam. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat onze catalogus op grote schaal wordt verspreid en voor iedereen toegankelijk wordt gemaakt. We bepalen zorgvuldig distributiestrategieën, afhankelijk van distributievensters, territoria en verleende rechten.

Bij REVEAL Films beheren we alle verschillende stadia van distributie, van onderzoek tot dealonderhandeling tot materiële leveringen tot financiële rapportage. We hebben uitgebreide ervaring in de wereldwijde filmindustrie, van home entertainment, bioscoopreleases tot online mediaplatforms, en we missen nooit een kans om filmfestivals over de hele wereld bij te wonen om filmmakers en producenten van over de hele wereld te ontmoeten.



Share |

Gerelateerde artikelen