Festival: IN-EDIT

20 januari 2023, 18:06 | Jeroen

De vijfde editie van IN-EDIT wordt dit jaar van 13 t/m 23 april georganiseerd in De Melkweg Amsterdam. IN-EDIT brengt nieuwe muziekdocumentaires uit binnen- en buitenland naar het grote doek, altijd in combinatie met iets extra’s zoals een Q&A, introductie of debat. Bij zoveel mogelijk filmvertoningen wordt live muziek geprogrammeerd. Grace Jones: Bloodlight and Bami (2017, Sophie Fiennes) was in 2018 de allereerste openingsfilm van IN-EDIT NL en zal deze jubileumeditie een speciaal plekje krijgen in de programmering. De overige line-up wordt binnenkort bekend gemaakt en de kaartverkoop start half maart.

In de weken na 23 april zal een selectie van het programma te zien zijn in o.a. Nijmegen, Rotterdam, Enschede, Goes, Eindhoven, Maastricht, Groningen, Utrecht en Breda.

IN-EDIT 2022

Met de première van A-ha: The Movie en een 80’s afterparty in De Max trapte IN-EDIT vorig jaar voor het eerst af in De Melkweg. De presentatie was in handen van radio- en tv presentatrice Simone Walraven die a-ha ooit interviewde voor het muziekprogramma Countdown. Met veel uitverkochte films, inspirerende Industry Meetings en interessante Q&A’s met regisseurs en muzikanten van over de hele wereld was de vierde editie van IN-EDIT er eentje om te onthouden. IN-EDIT weet ieder jaar een grotere groep enthousiaste muziek- en filmliefhebbers aan zich te binden en heeft in vier jaar het aantal verkochte tickets verdubbeld. Kijk hier voor de aftermovie van IN-EDIT 2022.

IN-EDIT NL

Na vier Nederlandse edities en een IN-EDIT on tour (2020) wil het internationale muziekdocumentaire festival met “films from the backstage” voor een publiek van zowel muziek- als filmliefhebbers opnieuw een ervaring neerzetten die laat zien wat er achter de schermen gebeurt. Daarnaast slaan ze met de inspirerende Industry Meetings een brug tussen de muziek- en filmbranche voor professionals en (film) makers. Het volledige festivalprogramma wordt in maart bekendgemaakt.

IN-EDIT is een internationaal muziekdocumentaire festival dat in 2003 in Barcelona werd gelanceerd. Sindsdien werden wereldwijd edities georganiseerd met meer dan 100.000 bezoekers per jaar. Een omgeving die bruist van de liefde voor film én muziek.

IN-EDIT NL 13 t/m 23 april: De Melkweg Amsterdam (Cinema en Upstairs). Na 23 april: een selectie uit het programma in o.a. Breda (Chassé Cinema), Groningen (Forum), Utrecht (LHC), Rotterdam (Lantaren Venster), Eindhoven (LAB-1), Goes (Podium ‘t Beest), Nijmegen (LUX), Maastricht (Lumière) en Enschede (Concordia en Metropool). Meer informatie via de websiteShare |

Gerelateerde artikelen