Trailer Dune: Part Two

24 februari 2024, 09:38 | Jeroen

De onderscheiden regisseur Denis Villeneuve gaat in Dune: Part Two verder met zijn versie van Frank Herberts beroemde boek Dune, met dit keer een nog grotere internationale sterrencast. De film van Warner Bros. Pictures en Legendary Pictures is het langverwachte vervolg op “Dune” uit 2021 die zes Academy Awards won.

In dit spectaculaire tweede deel van de verfilming van Frank Herberts bestseller zijn zowel oude als nieuwe sterren te zien, onder wie de voor een Oscar genomineerde Timothée Chalamet (“Wonka”, “Call Me by Your Name”), Zendaya (“Spider-Man: No Way Home”, “Malcolm & Marie”, “Euphoria”), Rebecca Ferguson (“Mission: Impossible – Dead Reckoning”), de voor een Oscar genomineerde Josh Brolin (“Avengers: End Game”, “Milk”), de voor een Oscar genomineerde Austin Butler (“Elvis”, “Once Upon A Time…In Hollywood”), de voor een Oscar genomineerde Florence Pugh (“Black Widow”, “Little Women”), Dave Bautista (de “Guardians of the Galaxy”-films, “Thor: Love and Thunder”), Oscar-winnaar Christopher Walken (“The Deer Hunter”, “Hairspray”), Stephen McKinley Henderson (“Fences”, “Lady Bird”), Léa Seydoux (de “James Bond”-franchise en “Crimes of the Future”), met ook Stellan Skarsgård (de “Mamma Mia!”-films, “Avengers: Age of Ultron”), de voor een Oscar genomineerde Charlotte Rampling (“45 Years”, “Assassin’s Creed”) en Oscar-winnaar Javier Bardem (“No Country for Old Men”, “Being the Ricardos”).

In “Dune: Part Two” gaat de legendarische reis van Paul Atreides verder in gezelschap van Chani en de Vrijmans, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft.

Villeneuve heeft de film geregisseerd naar een scenario dat hij met Jon Spaihts geschreven heeft en dat gebaseerd is op het boek van Herbert. De film is geproduceerd door Mary Parent, Cale Boyter, Villeneuve, Tanya Lapointe en Patrick McCormick. De uitvoerend producenten zijn Josh Grode, Herbert W. Gains, Jon Spaihts, Thomas Tull, Brian Herbert, Byron Merritt en Kim Herbert, met Kevin J. Anderson als creatief adviseur.

Villeneuve werkt opnieuw samen met zijn creatieve team van “Dune”: director of photography en Oscar-winnaar Greig Fraser, production designer en Oscar-winnaar Patrice Vermette, editor en Oscar-winnaar Joe Walker, visual effects supervisor en Oscar-winnaar Paul Lambert en de voor een Oscar genomineerde kostuumontwerper Jacqueline West. De muziek wordt ook dit keer verzorgd door componist en Oscar-winnaar Hans Zimmer.

“Dune: Part Two” is op locatie gefilmd in Boedapest, Abu Dhabi, Jordanië en Italië.

Vanaf 29 februari in de Nederlandse bioscoop te zien, ook in IMAX.

URL: www.warnerbros.nl
Hashtag: #DunePartTwo



Share |

Gerelateerde artikelen