Trailer: WIL

13 juli 2023, 11:17 | Jeroen

In een grauw Antwerpen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, verdeeld door bezetter, collaborateurs en verzetsstrijders, speelt zich een verhaal af van liefde, conformisme en corruptie aangewakkerd door een tweestrijd tussen goed en kwaad. Een duistere bladzijde uit het Belgisch verleden, beschreven door auteur Jeroen Olyslaegers in zijn boek WIL, bewerkt tot scenario door Carl Joos en Tim Mielants die de film geregisseerd heeft.

1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in een bezet Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op Joden in hun stad, maar tegelijk steunen ze ook het verzet. En te midden van alle chaos en geweld bloeit de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een tegenstrijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de Joden uit de klauwen van de bezetter?

Verdere belangrijke rollen in de film zijn weggelegd voor onder meer Kevin Janssens, Koen De Bouw, Els Dottermans, Jan Decleir, Ariane Van Vliet, Valentijn Dhaenens en Gene Bervoets.
Verder zijn de Duitse Dimitri Schaad en Pit Bukowski, en de Poolse Szymon Wroblewski in de film te zien.

WIL is Tim Mielants’ tweede film na DE PATRICK, die in Nederland al op veel erkenning kon rekenen. Eerder regisseerde hij o.a. afleveringen voor de internationale succesvolle series PEAKY BLINDERS, LEGION en THE TERROR, maar vooral ook THE RESPONDER waar hij leading director was en waarvoor hij 6 BAFTA-nominaties (incl. Beste Serie) scoorde. Carl Joos (BAANTJER HET BEGIN, SCHONE HANDEN), schreef het scenario naar de bestseller van Jeroen Olyslaegers, die ondertussen in acht talen vertaald is, meerdere grote literaire prijzen won en door The Times gekwalificeerd werd als historische fictie op haar best.

WIL draait vanaf 28 september in de Nederlandse bioscopen.Share |

Gerelateerde artikelen