Trailer: Blue Beetle

11 augustus 2023, 11:21 | Jeroen

Warner Bros. Pictures presenteert de speelfilm “Blue Beetle”, waarin deze DC-superheld voor het eerst op het witte doek te zien is. In de film, geregisseerd door Angel Manuel Soto, speelt Xolo Maridueña zowel de titelrol als zijn alter ego Jaime Reyes.

De pas afgestudeerde Jaime Reyes keert vol grootse plannen voor de toekomst terug naar huis, maar komt er al snel achter dat daar veel is veranderd. Terwijl hij zoekende is naar zijn plek op deze wereld, brengt het lot onverwachts een oud relikwie van buitenaardse technologie op zijn pad: de Scarabee. Als de Scarabee hem verkiest als symbiotische gastheer, komt hij in het bezit van een waanzinnige uitrusting met onvoorstelbare, maar ook onvoorspelbare krachten. Daarmee verandert zijn leven voorgoed en wordt hij de superheld BLUE BEETLE.

Naast Maridueña (“Cobra Kai”) zien we ook Adriana Barraza (“Rambo: Last Blood”, “Thor”) als Jaime’s oma Nana, Damían Alcázar (“Narcos”, “Narcos: Mexico”) als zijn vader, Elpidia Carrillo (“Mayans M.C.”, de “Predator”films) als zijn moeder, Bruna Marquezine (“Maldivas”, “God Save the King”) als Jenny Kord, Raoul Max Trujillo (de “Sicario”-films, “Mayans M.C.”) als Carapax, maar ook Oscar-winnaar Susan Sarandon (“Monarch”, “Dead Man Walking”) als Victoria Kord en George Lopez (de “Rio” en “Smurfs-” franchises) als Jaime’s oom Rudy. In de film spelen ook Belissa Escobedo (“American Horror Stories”, “Hocus Pocus 2”) als Jaime’s zus Milagro en Harvey Guillén (“What We Do in the Shadows”) als Dr. Sanchez.

Soto (“Charm City Kings”, “The Farm”) regisseert naar een scenario van Gareth Dunnet-Alcocer (“Miss Bala”) gebaseerd op de personages van DC. John Rickard en Zev Foreman zijn de producenten, bijgestaan door Walter Hamada, Galen Vaisman en Garrett Grant als uitvoerend producenten.

Het creatieve team achter de schermen bestaat, onder andere, uit director of photography Pawel Pogorzelski (“Midsommar”, “Hereditary”), production designer John Billington (“Bad Boys for Life”), editor Craig Alpert (“Deadpool 2”, “The Lost City”), de voor een Oscar genomineerde kostuumontwerper Mayes C. Rubeo (“Jojo Rabbit”, de “Thor”-films), visual effects supervisor Kelvin McIlwain (“The Suicide Squad”, “Aquaman”) en componist Bobby Krlic (“Midsommar”, tv-serie “Snowpiercer”).

“Blue Beetle” van Warner Bros. Pictures en The Safran Company is alleen in de bioscoop te zien en de film wordt wereldwijd gedistribueerd door Warner Bros. Pictures.

Blue Beetle is vanaf 17 augustus 2023 in de Nederlandse bioscoop te zien, ook in IMAX.Share |

Gerelateerde artikelen