Keep on Dreaming van Hans van Bentem

12 juli 2012, 09:16 | Jeroen

Nog tot en met 11 november is in het Gemeentemuseum van Den Haag de voorstelling van Hans van Bentem (Den Haag, 1965) Keep on Dreaming te zien. Een goede naam voor een tentoonstelling waarin je inderdaad wordt meegenomen in een droomwereld. Een droomwereld vol fantasierijke creaties.

Hans van Bentem studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag, afdeling Monumentale Vormgeving (1983-1988). Van Bentem maakt als beeldhouwer oversized sculpturen. Zijn voorkeur gaat uit naar kunst in openbare ruimtes in de buitenlucht. Een beroemd beeld van Hans van Bentem staat in Den Haag voor de Bijenkorf. Zijn Space Duck Racer is in 2011 toegevoegd aan de beeldenreeks in de Grote Marktstraat.

Hans van Bentem vermengt in zijn werk veel stijlen. Hij put uit de kunsthistorie, uit stripverhalen en uit de wereld van de moderne communicatie. Ook is goed te zien dat hij zich liet inspireren door de punkbeweging.

Mijn favoriete installatie van de expositie Keep on Dreaming is de kleurrijke installatie met onder andere honderden keramieke lotusbloemen, met bloemen beschilderde olievaten, robotten en kalashnikovs. Een kunstwerk waar je even de tijd voor moet nemen.

De setting van de tentoonstelling in de authentieke stijlkamers van het Gemeentemuseum zorgt voor een mooi contrast tussen historisch en hedendaags. De creaties komen hierdoor juist perfect uit.

Voor meer informatie zie: gemeentemuseum.nl.



Share |

Gerelateerde artikelen