Momo Okabe wint Paul Huf Award

26 maart 2015, 07:02 | Jeroen

Een internationale jury heeft Momo Okabe (JP) gekozen als winnaar van de Foam Paul Huf Award 2015. Okabe wint de prijs voor haar series Dildo en Bible over haar relatie met twee van haar transgender geliefden die ze volgt tijdens hun periode van transformatie.

De Foam Paul Huf Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een internationaal fotografietalent tot 35 jaar. De prijs bestaat uit een tentoonstelling in Foam en een geldbedrag van € 20.000,-.

Rauwe intimiteit

Momo Okabe is unaniem gekozen als winnaar van dit jaar. De jury was onder de indruk van de emotionele kracht van haar projecten en de zeer persoonlijke aard van haar werk. Momo combineert tederheid met een rauwe intimiteit, wat zichtbaar wordt door haar specifieke gebruik van kleur en de verscheidenheid van haar onderwerpen. Op een gevoelige wijze benadert Momo een belangrijk en complex sociaal onderwerp als transseksualiteit. Zij opereert vanuit een traditie binnen de Japanse fotografie, die hoog staat aangeschreven, maar creëert daarin een unieke esthetiek die geheel de hare is. De juryleden: Christopher McCall (juryvoorzitter directeur Pier24, San Francisco, VS), Felix Hoffmann hoofdcurator (C/O Berlin, Berlijn, DE), Whitney Johnson (adjunct directeur fotografie National Geographic, Washington DC, VS), Adam Mazur(hoofdredacteur SZUM Magazine, Warschau, PL) en Brett Rogers (directeur The Photographers’ Gallery, Londen, UK).

Jong fotografietalent

Directeur van Foam, Marloes Krijnen, over de Foam Paul Huf Award: “Het is inmiddels de negende keer dat we de deze prijs voor jong fotografietalent organiseren en ik ben bijzonder trots op het bestaan én de continuïteit ervan. Ieder jaar zien we de kwaliteit van het werk stijgen. Naast het Foam Magazine Talent Issue en de internationale fotografiebeurs Unseen, sluit de award naadloos aan bij al onze activiteiten in het kader van Foams doelstelling om internationaal jong fotografietalent te ontdekken en te steunen.”

De tentoonstelling met het werk van Momo Okabe zal van 28 augustus t/m 25 oktober 2015 zien zijn in Foam.



Share |

Gerelateerde artikelen