GOGBOT festival 2015

6 september 2015, 16:22 | Jeroen

GOGBOT brengt de nieuwste mediakunst, elektronische muziek en technologie naar Enschede. De sfeervolle Oude Markt en omgeving veranderen van 10 tot en met 13 september in een audiovisuele playground, die al je zintuigen triggert. Van kunstliefhebbers en party-animals tot nerds en jonge gezinnen is het festival voor iedereen een echte beleving.

THEMA 2015: THE INTERNET OF THINGS

Vier lange dagen en nachten biedt GOGBOT tentoonstellingen, live acts, workshops, lezingen, muziek en parties rond om het thema The Internet of Things: hoe steeds meer slimme apparaten en systemen met elkaar worden verbonden, en wat dat betekent voor veiligheid en privacy. Maar ook de mogelijkheden die ontstaan wanneer fysieke objecten en de virtuele wereld samenkomen. Voor GOGBOT leveren diverse kunstenaars, ontwerpers, schrijvers, denkers en anderen een bijdrage in het kader van deze actuele ontwikkelingen.

VISIONAIRE INSTALLATIES, MAATSCHAPPELIJKE VRAGEN EN DE TOEKOMST VAN DE NEDERLANDSE KUNST

Internationaal bekroonde kunstenaars als JULIUS POPP, MARNIX DE NIJS (NL), JAMES BRIDLE (UK), HARUN FAROCKI (D), PAULINE VAN DONGEN (NL), KAREN LANCEL + HERMEN MAAT (NL) en FREDERICK DE WILDE (BE) laten hun visie zien. Het jonge talent van de internationale opleiding Creative Technology van de Universiteit Twente toont werk dat ism GOGBOT in het afgelopen jaar is ontstaan, rond het thema The Internet of Things. Daarnaast word tijdens de opening de winnaar van de BLINK YOUNGBLOOD AWARD bekend gemaakt. Van alle Nederlandse kunstacademies zijn voor de 8e keer de beste afstudeerwerken gekozen en genomineerd voor een prijs ten waarde van 1000€.

TIOT: THEORIES OF FUTURE VISIONS

Zaterdagmiddag staat in het teken van onderzoek en reflectie over The Internet Of Things, met masterclasses, workshops en lectures, mmv ROB VAN KRANENBURG (Fellow bij Waag Society) en schrijver van The Internet of Things (2008), SANDER VEENHOF (augmented reality kunstenaar).

OPENING: Donderdag 10 sept 20u Oude Markt Enschede, door ED BRINKSMA, Rector Magnificus van de Universiteit Twente. Aansluitend uitreiking van de BLINK YOUNGBLOOD AWARD, en openingsprogramma met live acts.

INTERNATIONALE LINE UP

Een uitgebreid muziekprogramma met innovatieve acts uit binnen en buitenland met optredens van STAALPLAAT SOUNDSYSTEM en ARTEFAKT uit Berlijn, en aansluitend techno-toppers TRUSS (UK) en SPACEINVASION (D). Ook de andere dagen is er een strak programma op de Oude markt en tot in de kleine uurtjes in poppodium Atak met OBJEKT (UK), XOSAR (USA), VESSEL (UK), KUTMAH (UK), JAMES PANTS (US), DOOP VSSUBP YAO (NL) en MICROSEQ (NL).

Oude Markt: gratis | Atak: tickets



Share |

Gerelateerde artikelen