BAL! op Paleis Soestdijk

25 juni 2016, 22:29 | Jeroen

Kom naar het ‘BAL!’ op Paleis Soestdijk. Voordat het paleis en het landgoed een nieuwe bestemming krijgen, wordt er nog één keer groot uitgepakt. De tentoonstelling BAL! is misschien de laatste mogelijkheid voor publiek om het paleis van dichtbij te bekijken.

Tot en met 25 september 2016 zijn er ruim veertig kunstwerken van bekende Nederlandse ontwerpers, kunstenaars, fotografen, architecten en schrijvers te bewonderen. Alle kunstinstallaties zijn geïnspireerd op de locatie en de vroegere bewoners. Zo staat er een white cube van meubelontwerper Rolf Bruggink in de oude Empire Salon van Tsarendochter Anna Paulowna. In de keuken hangt een serie foto’s geïnspireerd op de eetgewoontes van de Oranjes van fotograaf Lonneke van der Palen. Buiten transformeert kunstenaarsduo Driessens & Verstappen het rustig kabbelende water onder de witte brug tot een wilde waterpartij zodra bezoekers de brug passeren. Ook staat in de tuin een safaritent van ontwerper Floris Schoonderbeek waar bezoekers in kunnen kruipen: op safari in de tuin van Paleis Soestdijk.

Deelnemende kunstenaars

Lonneke van der Palen, Atelier van Lieshout, Christie van der Haak, Boris van Berkum, Jelle Mastenbroek, Isabelle Wenzel, Makkink & Bey i.s.m. Jewellery Perspectives, Edwin Oudshoorn, Rolf Bruggink i.s.m. Isaac Monté, Nynke Koster, GrondVormen, Christa van der Meer, Floris Schoonderbeek, Marie Cécile Thijs, Ricky Rijkenberg, René van Engelenburg, Richard Hutten, Ernest van der Kwast, Studio Molen, Koos Breukel, Studio Maarten Kolk & Guus Kusters, Pet van de Luijtgaarden, Studio Mae Engelgeer, Stang Gubbels, Pieke Bergmans, Studio Thomas Vailly, Peter Zegveld, Tjep., Marleen Sleeuwits, Overtreders W, Driessens & Verstappen, Floris Hovers, Frank Bruggeman, Studio Drift, Sachi Miyachi, Raw Color, Otto Kaan, Martijn Engelbregt, Studio Job, Krijn de Koning, Ineke Hans, Dirk van Weelden en KesselsKramer.

Activiteiten tijdens BAL!

Tijdens BAL! zijn er verschillende activiteiten waar bezoekers aan deel kunnen nemen. De BAL! Garden Parties in de paleistuin bieden bezoekers de mogelijkheid om een middag in de stijl van Koningin Emma en haar fabelachtige tuinfeesten te tafelen. Naast de Garden Party’s is het mogelijk om net als de prinsesjes te picknicken aan de oever van de vijver. Op speciale dagen opent de tuin en zijn bezoekers welkom om te genieten van een eigen picknickmand met lekkernijen tijdens de BAL! Picknick dagen. Op drie avonden in augustus is de paleistuin zelfs in de avond geopend en vindt er een buitenbioscoop plaats tijdens de Zomeravond Cinema.

Paleis Soestdijk BAL!
Datum: zaterdag 25 juni t/m zondag 25 september 2016.
Openingsdata: vrijdag, zaterdag en zondag. Tijdens de zomervakantie (13 juli t/m 28 augustus) is het paleis geopend van dinsdag t/m zondag.

Check de website voor meer informatie.



Share |

Gerelateerde artikelen