Amsterdam Maker Festival

13 augustus 2016, 08:16 | Jeroen

Het volledige programma van het Amsterdam Maker Festival is rond. Op 19, 20 en 21 augustus verandert het Marineterrein in een inspirerende locatie waarbij Makers, bedrijven en instellingen hun kennis en kunde komen demonstreren. Over het hele weekend zijn 100 Makers uit de maakindustrie. Deze Makers gaan je onder andere in inspirerende sessies uitleggen wat het is om maker te zijn en hoe je dat zelf wordt.

Workshops en sessies

Hoe start je eigenlijk met maken? Wat moet je weten als je met bijvoorbeeld Urban Farming en Urban Agriculture aan de gang gaat of hoe open je een pop-up store? Hoe maak je reclame voor jezelf en zorg je voor media aandacht?

In ruim 15 sessies met inspirerende sprekers, zoals Jeroen Dontje, Theo Ploeg, Michael Koenka en Jalila Essaïdi, leer je wat het is om Maker te zijn en wat er allemaal bij komt kijken. Bijvoorbeeld hoe ga je om met mensen die je idee kopiëren? Annabel Thomas van het European Local Makers Network vertelt je in een van haar sessies alles over dit fenomeen.

Daarnaast kun je het hele weekend zelf meedoen aan het festival. Bij Makerversity zijn elke dag workshops waar je zelf dingen kunt maken. Je leert van de Makers.

Inschrijven

Wil je mee doen met een van de sessies, dan kun je je via de site inschrijven. Alle sessies en workshops zijn gratis, net als het Amsterdam Maker Festival zelf. Op de site vind je het volledige programma.

Amsterdam Maker Festival

Het Amsterdam Maker Festival maakt onderdeel uit van een nieuw concept, Nerderlands. Het doel van het festival is om Makers in contact te brengen met het grote publiek en elkaar, om te inspireren en te laten zien hoe leuk en nuttig ‘maken’ is.

Het festival vind plaats op het Marineterrein Amsterdam, waar Makers je laten zien wat er allemaal mogelijk is als je een idee hebt en daarmee aan de slag gaat. Zelf je groenten verbouwen bijvoorbeeld. Of bier brouwen. Of wat je met een 3D-printer allemaal kunt. Daarnaast zal er veel entertainment en informatie zijn waar Makers én bezoekers zich gedurende de 3 dagen kunnen laten inspireren.

Het volledige programma van de sessies is te vinden op de websiteShare |

Gerelateerde artikelen