No Joke in FOAM

20 juni 2017, 22:48 | Jeroen

In No Joke, een gezamenlijk project van Roger Ballen (1950, VS) en Asger Carlsen (1973, DK), onderzoeken deze twee kunstenaars door middel van bizarre, eigenzinnige collages de duistere kant van de menselijke psyche.

Hoewel hun werkwijzen ver van elkaar verwijderd zijn, delen de kunstenaars een interesse in de sinistere kant van het menselijke onderbewustzijn. Het duo maakte samen 37 beelden, hoewel zij zich nooit samen in dezelfde studio bevonden: de uitwisseling en co-creatie gebeurde namelijk geheel online. Het onheilspellende werk roept een gevoel van angst en verlangen op die doorgaans alleen in je dromen voorkomt.

No Joke in Foam is de eerste museale presentatie van dit project. De duistere vormgegeven tentoonstelling toont ingelijste beelden op donkergrijze muren. De werken worden vergezeld door bizarre sculpturen en installaties die door beide kunstenaars ter plekke speciaal voor deze tentoonstelling zijn gemaakt. Deze sculpturen vormen een ruimtelijke vertaling van hun fotografische beelden.

No Joke is van 23 juni t/m 27 augustus te zien in Foam.
Open dagelijks van 10.00 -18.00 uur, do/vr van 10.00 – 21.00 uur.
Meer informatie op de website

Foto: Trampled, 2016 © Roger Ballen & Asger CarlsenShare |

Gerelateerde artikelen