Foam 3h: Robert Glas - Before the Law

25 juni 2017, 08:27 | Jeroen

In samenwerking met NEU NOW presenteert Foam het werk van de Nederlandse fotograaf Robert Glas (NL, 1986) in de tentoonstelling Before the Law. In zijn projecten analyseert hij wetgeving en bureaucratische processen rondom immigratie en persoonsidentificatie.

Zijn werk is een voortdurend onderzoek naar de technologieën die overheden gebruiken om de internationale bewegingen van mensen te volgen. Dit proces resulteert in korte films, foto’s en installaties. Een aantal daarvan is te zien in Foam 3h, de projectruimte voor jong talent.

NEU NOW

NEU NOW is een multidisciplinair kunstfestival waar jaarlijks het werk van uitzonderlijke opkomende kunstenaars wordt getoond. Elk jaar selecteert NEU NOW de beste afstudeerprojecten uit heel Europa en presenteert een dwarsdoorsnede van de nieuwste ontwikkelingen binnen de beeldende kunst. Het werk van Robert Glas was onderdeel van de editie van 2013.

Before the Law van Robert Glas wordt op donderdag 20 juli geopend in Foam (vanaf 17.30 uur) en is van 21 juli t/m 10 september 2017 te zien.

Check de website voor meer informatie.

Foto: Jurisdiction A Hundred Years Before the Law (Film Still), 2015 © Robert GlasShare |

Gerelateerde artikelen