Jump into the Future - Art from the 90's and 2000's

13 november 2017, 12:11 | Jeroen

Vanaf 26 november is in Jump into the Future – Art from the 90’s and 2000’s The Borgmann Donation de omvangrijke groep werken van de Duitse verzamelaar Thomas Borgmann te zien die binnen een periode van drie jaar hun entrée maken in de collectie van het Stedelijk. Het gaat om een schenking, een aankoop en een langdurig bruikleen.

De schenking is de op één na grootste in de geschiedenis van het Stedelijk. De grootste particuliere schenking werd in 1949 en 1962 gedaan door de in 1874 opgerichte Vereeniging tot het Vormen van een Openbare Verzameling van Hedendaagsche Kunst te Amsterdam (VVHK), waartoe de Amsterdamse familie Van Eeghen de aanzet had gegeven. Het overgrote deel van de Borgmann werken wordt getoond in Jump into the Future; een zeer omvangrijke tentoonstelling die in alle 30 zalen op de bovenverdieping rondom de historische trap te zien is, een totaal oppervlakte van 2540 m2. Er is werk te zien van onder anderen Cosima von Bonin, Matt Mullican, Lucy McKenzie, Jutta Koether, Paulina Olowska, Wolfgang Tillmans, Christopher Williams, Cerith Wyn Evans en Heimo Zobernig. De opening vindt plaats tijdens Amsterdam Art Weekend.

Klik hier voor meer informatie.

Beeld: Jack Goldstein, The Jump, 1978, 16 mm film (detail), kleur, zonder geluid, 13 min. Donation Thomas Borgmann, Berlin © The Estate of Jack Goldstein. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam.Share |

Gerelateerde artikelen