Foam presenteert Ghosts Don’t Walk in Straight Lines

29 december 2018, 16:44 | Jeroen

Foam presenteert Ghosts Don’t Walk in Straight Lines, een nieuw project van Saskia de Brauw en Vincent van de Wijngaard.

Voor dit project doorkruiste Saskia de Brauw, vooral bekend als internationaal topmodel, te voet in één dag de straten van Manhattan langs de noord-zuidas, van 225th Street en Broadway in het uiterste noorden naar Battery Park in het zuiden. Deze trage wandeling – tegen het decor van een juist zeer dynamische stad – is samen met de langs de route opgedane verhalen en ontmoetingen in beeld en tekst vastgelegd. De wandeling voerde Saskia door verschillende buurten en ontlokte allerlei observaties, gedachten en herinneringen.

Dit veelzijdige project bestaat, naast een korte film ge-edit door Will Town, muziek van Jim Beard en kleding van Haider Ackermann, uit een tentoonstelling en een begeleidend boek naar ontwerp van Matt Watkins. Het boek en de film geven een beeld van New York op een zeer specifiek moment, namelijk wanneer de sporen uit het verleden nog wel zichtbaar zijn maar dreigen te verdwijnen.

Foam
Keizersgracht 609
1017 DS Amsterdam
Website

Beeld: West 25th Street and Broadway Bridge, 2018 © Saskia de Brauw & Vincent van Wijngaard.Share |

Gerelateerde artikelen