Expositie 'Connecting Time' in Moco Museum

17 januari 2019, 18:20 | Jeroen

Wie de komende maanden het Moco Museum binnenstapt, waant zich voor even in een verdraaide werkelijkheid. De New Yorkse kunstenaar Daniel Arsham verbindt in elf getransformeerde ruimtes het verleden, heden en de toekomst, wat zorgt voor een absurde beleving voor de bezoeker. In de solo-expositie ‘Connecting Time’ komen verschillende disciplines samen: architectuur, design, mode, beeldhouwkunst, film en fine art.

Arshams fascinatie voor popcultuur, sport en de invloed van archeologie komen tot uiting in diverse objecten en symbolen die versteend en geërodeerd zijn weergegeven. De expositie is tot eind september 2019 te zien. Het Moco Museum is het eerste museum in Nederland dat werk van Arsham presenteert.

‘Connecting Time’ is een retrospectieve expositie met werken van Arsham uit zijn gehele carrière. Ook is er nieuw werk, zoals de Calcified Room, exclusief gemaakt voor het Moco Museum. Doordat alledaagse objecten verkalkt zijn weergegeven pendelen de bezoekers tussen het verleden en het ‘nu’. Architecturale interventies die bezoekers in eerste instantie als ‘gangbaar’ beschouwen, vormen door een subtiele verdraaiing een surrealistische omgeving.

Check de website voor tickets en meer informatie.
Beeld: Daniel Arsham – Amethyst Ball CavernShare |

Gerelateerde artikelen