Changing Views - 20 Years of Art Collection Deutsche Börse

24 april 2019, 20:50 | Jeroen

Eén van de belangrijkste bedrijfscollecties ter wereld; de fotografie van Art Collection Deutsche Börse, is vanaf volgende week te zien in Foam.

De prestigieuze verzameling werken sieren normaal gesproken de kantoren van de Deutsche Börse groep, maar zijn ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan van de collectie te zien in een museum. De verzameling met iconen uit de fotografie waaronder Diane Arbus, Rineke Dijkstra, Dana Lixenberg en minder bekende fotografen zoals Gerd Danigel en Helmut Nothhelfer wordt in vier deeltentoonstellingen getoond. Vanwege de omvang wil Foam recht doen aan de breedte, variëteit en kwaliteit van de bijzondere bedrijfscollectie. De vier sleutelthema’s van Changing Views zijn Germany, Icons, Traces of Disorder en Youth Culture, die elk voor een periode van ongeveer twee weken te bezichtigen zijn.

Bezoekers krijgen daarnaast de gelegenheid om te zien hoe de opbouw van een tentoonstelling plaatsvindt, omdat de deur naar de zaal geopend zal zijn tijdens de wisseling van de thema’s. Je bent van harte welkom voor de opening van de tentoonstelling op donderdagavond 2 mei vanaf 17.30 uur.

Voor meer informatie klik hier.

Foto: Priscilla, 1969 © Joseph Szabo/ courtesy of the artist.



Share |

Gerelateerde artikelen