Recensie: School Of Seven Bells in Bitterzoet

15 maart 2012, 11:52 | Jeroen

Afgelopen zondag 11 maart stond de band uit Brooklyn NYC bestaande uit Benjamin Curtis en Alejandra Deheza in een goed gevuld Bitterzoet in Amsterdam om hun net verschenen album Ghostory te promoten. Het duo wordt voor hun live optredens bijgestaan door een drummer en toetseniste / zangeres.

Na een sferische intro en enigszins rustige start met Iamundernodisguise en The Night, wordt bij het derde nummer al flink ingezet met Windstorm. Gitarist Curtis en bandlid van het eerste uur zet zelfs zo hard aan dat een snaar springt bij eerste couplet van het nummer. Deze wordt haastig van de gitaar getrokken en het nummer wordt uitgespeeld. Hij twijfelt na afloop hardop of hij zonder de snaar verder zal spelen, maar besluit deze toch maar snel te vervangen. Bye Bye Bye volgt en wordt hierdoor initieel zonder gitaarpartij ingezet. Halverwege zit de snaar er weer op en is hij net op tijd voor een flinke gitaarsolo.

Er mag gedanst worden

Als snel voeren ze de intensiteit en dansbaarheid op met White Wind, één van de uitschieters van het laatste album. De meerstemmige zang wordt krachtig ondersteunt door de uptempo muziek, samples, drums en goed getimede breaks. Mijn naïeve verwachting een grotendeels rustig optreden te zien deze avond blijkt al snel ongegrond, het tempo blijft hoog en de muziek is erg catchy. De band die vrij duister, zweverig en een beetje onnavolgbaar startte met hun eerste album Alpinisms, heeft een ontwikkeling doorgemaakt naar een stuk toegankelijker en dansbaar geluid. Een geluid dat deze zomer er op de festivalweides en -tenten met gemak kan aanslaan.

Het applaus neemt dan ook na ieder nummer in volume en uitbundigheid toe. Maar weinig mensen lukt het stil te blijven staan. Er wordt hier en daar gedanst in de voor het podium. Een groot verschil met andere dream pop / indie bandjes, als The xx en Bat For Lashes, zijn de aanstekelijke Interpol achtige hooks van Curtis. Die naast de sferische samenzang en gelaagde, dreigende toetsen- en baspartijen de muziek flink intensiveert.

Veel plezier

School Of Seven Bells laat deze avond in de Bitterzoet zien goede leermeesters gehad te hebben door in voorprogramma’s te staan van, de eerder genoemde, Interpol en Bat For Lashes. In het gesprek dat we voorafgaand aan het optreden hadden gaf de band zelf al aan met heel veel plezier aan deze tournee te zijn begonnen en dat is te merken aan het goede optreden.

Een interview met School Of Seven Bells verschijnt binnenkort ook op ZUBB.

Setlist 11 maart 2012, Bitterzoet, Amsterdam

Intro
Iamundernodisguise
The Night
Windstorm
Bye Bye Bye
Love Play
White Elephant Coat
White Wind
Low Times
Scavenger
ILU
Lafaye
My Cabal

Encore:
Half Asleep
Sempiternal-Amaranth

Fotografie: © Motjekèke 2012



Share |

Gerelateerde artikelen